مصرف کافئین زیاد روی مغز و معده بیشترین آسیب را دارد
دکتر فرزاد شیدفر با بیان این مطلب افزود: کافئین در انواع نوشیدنیها به ویژه نوشابه و غذاها یافت میشود ضمن اینکه این ماده محرک در برخی از مکملهای ورزشی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. امروز طیف وسیعی از مواد غذایی دارای کافئین است.
وی با بیان اینکه کافئین آثار مخرب زیادی در دوران باردای دارد، گفت: در دوران بارداری به علت نگرانیای که درباره کافئین و اثرگذاری آن روی جنین و احتمال سقط وجود دارد، مصرف آن در سه ماهه ابتدایی بارداری باید محدود شود.
شیدفر اظهارداشت: کافئین اثرات بدی روی چربیهای محلول خون و همچنین قلب و عروق دارد، ممکن است میزان و درصد کافئین در انواع قهوه مختلف باشد اما چیزی که به افراد سالم توصیه میشود این است که فقط سه فنجان در روز قهوه مصرف کنند.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه مصرف بیش از حد مواد دارای کافئین میتواند آثار زیانبار زیادی روی اندامهای مختلف بدن داشته باشد، اضافه کرد:منبع اصلی کافئین قهوه است و به همین دلیل گفته میشود که در مصرف قهوه نباید زیادروی کرد چراکه در اندامهای مختلف بدن و همچنین متابولیسم سوخت و ساز تاثیر مخرب زیادی دارد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: مصرف دائمی مواد کافئیندار ممکن است باعث ترشح بیشتر اسید معده یا اختلال در مکانیزم چربیسوزی و تاثیر تخریبی در سایر اندامها شود. به همین علت است که محدودیت مصرف کافئین باید رعایت شود.