مصرف بادام، کلسترول خوب خون را بالا میبرد
یکی از مطالعات اخیر نشان میدهد که خوردن بادام بهطور منظم میتواند سطح کلسترول خوب خون (HDL) را افزایش بدهد و حتی نحوه دفع کلسترول بد خون (LDL) را هم بهتر کند. گزارشی از این مطالعه در Journal of Nutrition منتشر شده است. محققان در این مطالعه، سطح کلسترول HDL و عملکرد آن را در ۴۸ نفر از افرادی که روزانه ۴۸ گرم بادام میخوردند، بررسی کردهاند. این مصرف روزانه بهمدت ۶ هفته تداوم داشته است. یافتههای نهایی نشان میدهند که مصرف روزانه بادام، هم میزان کلسترول HDL را در خون بیشتر میکند و هم باعث تقویت عملکرد آن میشود. مطالعات پیشین در این زمینه نشان داده بودند که مصرف بادام با کاهش سطح کلسترول LDL همراه است، اما تاثیر آن را بر کلسترول HDL مطرح نکرده بودند. کلسترول HDL به ۵ زیرمجموعه تقسیم میشود: از کوچکترین مجموعه با نام preβ-۱ تا بزرگترین و بالغترین مجموعه با نام α-۱. محققان امیدوار بودند که خوردن بادام به افزایش ذرات α-۱ در بدن منجر شود که نشانگر بهبود عملکرد HDL است. خوشبختانه، یافتههای آنان نشان میدهند که رژیم غذایی حاوی بادام در مقایسه با رژیم کنترل، میزان α-۱ را ۱۹ درصد در بدن افزایش میدهد. علاوه بر این، رژیم غذایی حاوی بادام درنهایت عملکرد کلسترول HDL را در افراد دارای وزن عادی ۶.۴ درصد تقویت میکند.