مخترعان بدشانسی که به دست اختراعات خودشان کشته شدند
شاید برایتان سخت باشد که فکر کنید روزگاری حتی ساده ترین لوازم امروزی هنوز اختراع نشده بودند. برای مثال خودروها، موتورسیکلت ها و هواپیماها کمی بیش از یک قرن پیش اختراع شده اند و قبل از آن بشر چنین چیزهایی را شاید تنها در تصورات خود می دیده است. بدین ترتیب این همه امکانات و پیشرفت هایی که زندگی امروزی ما بدون استفاده از آن ها امکان پذیر نیست توسط مخترعانی که شبانه روز تلاش کرده اند ساخته شده اند.
این افراد مشقت ها و زحمات بسیاری برای ساخت این وسایل کشیده اند و سال ها برای رسیدن به هدفشان تلاش کرده اند. بسیاری از آن ها در مواردی ناامید شده و برخی دیگر نیز به شدت آسیب دیده اند. اما از همه غم انگیزتر داستان مخترعانی است که در راه علم توسط اختراع خود کشته شده اند. در قسمت اول این مطلب شما را با تعدادی از این مخترعان نگون بخت آشنا کردیم و در ادامه قصد داریم تعداد دیگری از آن ها را به شما معرفی نماییم.
۱۱- کوپر فیپس کولز
کوپر فیپس کولز یکی از فرماندهان نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا و قهرمان جنگ کریمه بود که در طراحی اسلحه و کشتی جنگی مهارت خاصی داشت. یکی از آخرین طراحی های او که پروانه ثبت اختراع آن را در ۱۸۵۹ بدست آورده بود یک توپ بسیار بزرگ با برجکی گردان و قدرت آتشی بسیار مهببی بود. وی موفق شد که اختراع خود را بر روی چندین کشتی جنگی نصب کند. اما وی نمی دانست که با توجه به قوس فراوان آتش توپش،شرایط آن طوری است که باید فاصله ی زیادی با سطح آب داشته باشد. در نتیجه برخلاف دفعات قبل که از سازندگان کشتی برای نصب توپ جدید مشاروه گرفته بود این بار خود رأساً و بدون کمک کسی سعی در نصب آن گرفت و ملاحظات دیگر کشتی سازان را فراموش کرده بدین ترتیب با اولین شلیک توپ منفجر شده و مخترعش را نیز به کام مرگ فرستاد.
۱۲- هوراس هانلی
هوراس هانلی که مهندسی چیره دست و یکی از سربازان کنفدراسیون در جنگ های داخلی ایالات متحده بود در سال ۱۸۶۲ یک زیردریایی اولیه ساخته بود که نام آن را «پیشتاز» گذاشت و در اختیار نیروهای شمالی قرار داد. اما زیردریایی او زمانی که نیروهای متحد وارد منطقه شدند توسط نیروهای کنفدراسیون تخریب شد تا آن ها نتوانند به تکنولوژی ساخت آن دست پیدا کنند. هانلی یک مدل دیگر ساخت که بلافاصله در دریا غرق شد. اما هانلی ناامید نشده و یک مدل دیگر ساخت و بعد از آزمایشات فراوان آن را برای عملیات با هشت خدمه آماده نمود. از این افراد ۵ نفرشان به دلیل وارد شدن آب به درون زیردریایی در لنگرگاه غرق شدند.
چند ماه بعد، بعد از این که زیردریایی غرق شده به سطح آب بازگردانده شد، هانلی هشت مرد دیگر را برای تستی ساده سوار زیردریایی خود کرد و خود نیز با آن ها همراه شد. اما این بار دیگر کسی نجات پیدا نکرد، حتی خود هانلی. برای چند هفته نیز هیچ نشانی از زیردریایی پیدا نشد. اما نیروهای کنفدراسیون در نهای آن را یافته و نام مخترعش را بر روی آن گذاشتند. در اولین ماموریت، این زیردریایی توانست با یک اژدر کشتی جنگی یو اس اس هوساتونیک را هدف قرار دهد که باعث نابودی آن و کشته شدن ۵ نفر از ۱۵۵ خدمه ی این کشتی بزرگ گردید. اما این زیردریایی یک بار دیگر نیز غرق شده و تمامی سرنشینانش را به کشتن داد. بدین ترتیب زیردریایی هانلی بسیار بیشتر از نیروهای دشمن، نیروهای خودی را به کام مرگ فرستاد.
۱۳- الکساندر بوگدانف
الکساندر بوگدانف بر این باور بود که با گرفتن خون به صورت تصادفی از افراد به قدرتی فراانسانی دست خواهد یافت. دوستانش نیز گفتند که پس از تزریق خون دیگران به خود نه تنها بسیار جذاب تر شده بلکه طاسی سرش از بین رفته است. وی که خون های تزریقی به خود را آزمایش نمی کرد در اثر تزریق خون های آلوده به مالاریا و سل به خود جانش را از دست داد.
۱۴- مکس والیر
مکس ویلر یک متخصص راکت در دهه ی ۱۹۲۰ بود که راکت های با سوخت دینامیت را روی هر چیزی از گلایدر گرفته تا سورتمه و حتی ماشین های مسابقه سوار می کرد. اما علاقه ی شدید او به سرعت او را به سمت اختراع یک سوخت بسیار کارآمدتر سوق داد: سوخت مایع راکت. تست های اولیه او بر روی موتورهایی که خود ساخته بود با لوله های باز آزمایش شد که سوخت به صورت دستی به آنها اضافه می شد. آزمایش کنندگان هیچ لباس و تجهیزات محافظتی یا حتی عینک خاصی نداشتند و درست در کنار مخزن احتراق می نشستند. در یکی از روزهای سال ۱۹۲۰، یکی از این آزمایشات انفجار در مخزن احتراق باعث شد که تکه ای آهن در قلب والیر فرو برود و بدین ترتیب مکس والیر در دم جان سپرد.
۱۵- ویلیام بولاک
دستگاه چاپ پرسی اختراع بسیار مفیدی بود و در سال ۱۸۶۵، ویلیام بولاک با ایجاد تغییراتی در دستگاه های چاپ پرسی قدیمی کمک بزرگی به صنعت رسانه ای کرده و باعث گردید که روزنامه ها با سرعت بسیار بیشتری تولید شده و به بازار عرضه شوند. بولاک ماشین های چاپش را خود سرویس و نصب می کرد. روزی از روزها که وی داشت یکی از دستگاه هایش را نصب می کرد یکی از پاهایش زیر دستگاه گیر کرده و در نتیجه ی ضربه ی آن خرد شد. چند روز بعد بولاک در حین عمل جراحی برای قطع کردن پایش جان داد.
۱۶- فرانسیس ادگار استنلی
تصور کنید که یک کتری با سرعتی نزدیک به ۲۰۰ کیلومتر در ساعت در خیابان در حال حرکت باشد، این همانی است که می توان آن را میراث برادران استنلی، فرانسیس و فریلن دانست. خودروهای بخار شاید امروز چیزهای بی معنی بنظر برسند اما در سال ۱۹۰۶ خودرو بخار آن ها با طی مسافت یک مایلی در ۲۸ ثانیه رکورد سرعت در روی کره زمین را شکست. توسعه موتورهای گازی و شهرت خودرو مدل تی فورد مانع از رسیدن خودروهای بخار برادران استنلی بدست مردم شد اما فرانسیس همچنان رویای یک خودرو بخار تجاری را در سر داشت. در سال ۱۹۱۸ فرانسیس در حالی که سوار بر یکی از خودروهای بخار خود در یک جاده کوهستانی حرکت می کرد برای برخورد نکردن با یک مانع کوچک فرمان را چرخاند و در نتیجه با خاکریز کنار جاده برخورد کرده و در دم جان داد.
۱۷- کارل سوچک
در سال ۱۹۸۵، کارل سوچک که یک بدلکار کانادایی بود تلاش داشت که یک بدلکاری دیوانه وار انجام دهد. سوچک سال قبل از آن توانسته بود با قرار گرفتن در درون یک بشکه از آبشار نیاگارا به پایین پرت شده و زنده بماند اما بدلکاری جدید او بسیار دیوانه وارتر بود. در مقابل چشمان ۳۵٫۰۰۰ تماشاگر، وی وارد یک بشکه بزرگ ساخته خودش شده و از دستیارانش خواست که او را از ارتفاع ۱۸۰ متری به سمت یک محفظه ی آبی به عمق ۹ فوت و عرض ۱۲ فوت پرت کنند. برنامه طبق نقشه پیش نرفت و بشکه شروع به لرزیدن و خارج شدن از مسیر اصلی خود کرد و در نهایت با لبه ی محفظه ی آبی برخورد نمود. بدین ترتیب در نتیجه ی این برخورد، جمجمه سوچک شکسته و سینه و شکم او پاره شد. وی زنده بود و از بشکه بیرون آورده شد اما بلافاصله جان سپرد.
۱۸- اوتو لیلینتال
همه بر این باورندکه برادران رایت پدر هوانوردی هستند اما اگر اوتو لیلینتال به اندازه کافی زنده می ماند شاید این لقب اکنون در اختیار او می بود. سال ها قبل از آن که برادران رایت به ساخت هواپیما فکر کنند، لیلینتال با استفاده از گلایدرهایی که خود می ساخت سفر می کرد. وی در قرن نوزدهم توانست ۱۵ وسیله ی پروازی تک باله و سه نسخه ی دو باله طراحی کند. در سال ۱۸۹۶، یکی از اختراعات او با زمین برخورد کرد و این موضوع باعث وارد آمدن آسیب جدی به وی شد که دو روز بعد باعث مرگ وی گردید.
۱۹- فرانتس ریشله
فرانتز ریشله فرانسوی که اصلیتی اتریشی داشت مردی بود که از هیچ چیز نمی ترسید، سررشته ای در مهندسی مکانیک نداشت و کارهای خطرناک بسیاری می کرد. وی خیاطی بود که با دوختن چند تکه پارچه به هم یک لباس شبیه چتر نجات ساخته بود که در زمستان سال ۱۹۱۲ مردم شهر پاریس در کنار برج ایفل برای تماشای آزمایش آن جمع شده بودند. به آن ها گفته شده بود که از یک آدمک برای تست این وسیله ی پروازی استفاده خواهد شد اما خیلی زود ریشله اعلام کرد که خود پرش را انجام خواهد داد. در ارتفاع ۲۰۰ پایی برج ایفل وی وارد لباس مخصوص خود شده و مانند بتمن به سمت زمین شیرجه رفت و در برخورد با چمن جان سپرد. جالب اینکه از این واقعه فیلم برداری نیز شده بود.