متخصصان برای رفع مشکلات کشور راهکار ارائه دهند
به گزارش تریتا نیوز به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل، یکصد و دهمین مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران با حضور دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور، دکتر سید علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور و دکتر محمد رضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جمعی از اعضای مجمع عمومی؛ ۸ آذرماه سال جاری در محل فرهنگستان علوم پزشکی تشکیل شد.
در این نشست دکتر مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با تشکر از دغدغههای رئیس جمهور در حوزه سلامت گفت: آقای دکتر پزشکیان همان دغدغههایی که در زمان ریاست در دانشگاه را داشت، امروز هم دارد.
دکتر مرندی در سخنان خود با اشاره به اهمیت جایگاه سلامت؛ خواستار تسکیل ستاد سلامت در شورای عالی انقلاب فرهنگی شد.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی به مشکلات و مسائل حوزه سلامت اشاره کرد و گفت:
از اینکه آقای دکتر پزشکیان خودشان این انگیزه را دارند و در جلسات مجمع عمومی فرهنگستان شرکت میکنند بسیار خرسندیم و ما می توانیم از این طریق مشکلات حوزه سلامت را به ایشان منتقل کنیم.
در ادامه دکتر پزشکیان با اشاره به اهمیت نقش و جایگاه فرهنگستان علوم پزشکی تأکید کرد: لایحه ها و طرحهای مورد بحث در شورای عالی انقلاب فرهنگی باید از جانب فرهنگستان علوم پزشکی مطرح شود و طرح های حوزه سلامت ابتدا باید در فرهنگستان بررسی شود.
رئیس جمهور تاکید کرد: باید ا افرادی که علم و تخصص دارند، برای حل مشکلات کشور راهکار ارائه دهند.
پزشکیان افزود: ما باید امور را به افرادی که می توانند به درستی اجرا کنند واگذار کنیم و ما در اداره کشور به دنبال افکار سیاسی و جناحی نیستیم.
رئیس جمهور ادامه داد: اگر هر کسی در جایگاهی که هست، بتواند حرکت بدون خطایی انجام دهد و برای خدمت به مردم در اقتصاد، صنعت، کشاورزی کاری انجام دهد و بدون خطا مشکل مردم را حل کند، او متقیتر است.
دکتر پزشکیان با اشاره به اهمیت موضوع سلامت مردم در جامعه، گفت: در این زمینه جلسات متعددی با وزارت بهداشت داشته ایم و من معتقدم اگر بر اساس قانون عمل شود، بهداشت و درمان سهم خودش را خواهد داشت و وزارت بهداشت و درمان باید موارد قانونی را مشخص و شفاف کند تا در جلسهای از معاونت برنامه و بودجه بخواهیم آنچه را که از نظر قانونی باید اجرا شود، اجرایی کنند تا بتوانیم منابع لازم را تخصیص دهیم.
رئیس جمهور با اشاره به مباحث مطرح شده در این نشست در خصوص بحث روانپزشکی و بهداشت دهان و دندان، گفت: هر نگرانی که وجود دارد می تواند در بسته ای که در شبکه تعریف میکنیم جای گیرد و فرهنگستان هم می تواند در این زمینه برای حل مشکل و ارائه راهکار مناسب به ما کمک کند.
دکتر پزشکیان با تاکید بر ضرورت رفع بی عدالتی آموزشی در مدارس دولتی و غیردولتی ادامه داد: باید کارگاههای آموزشی برای معلمان برنامه ریزی کنیم و با استفاده از فضای مجازی و شبکه شاد می توانیم کاری کنیم افرادی که در دورافتاده ترین نقاط این کشور هستند از بهترین استادان بهرهمند شوند و درنتیجه کیفیت آموزش و روش های آن را میتوان اصلاح کرد.
خاطرنشان میشود، در این مراسم تعدادی از اساتید و اعضای فرهنگستان علوم پزشکی نیز دغدغههایی حوزه سلامت را مطرح کردند که اهم آنها توجه به تغذیه مردم به خصوص در مناطق محروم، لزوم اختصاص یارانه به شیر در مدارس و مصرف لبنیات، توجه به هوش مصنوعی در حوزه سلامت و توجه به دیپلماسی سلامت و ارتباط با سایر کشورها در حوزه بهداشت بود.