مبتلایان به نقرس آجیل بخورند؟
به گزارش بهداشت نیوز، نقرس نوعی آرتریت دردناک است که با افزایش سطح اسیداوریک پدید می آید. با ساخته شدن اسیداوریک در بدن، کریستال های آن در مفاصل تشکیل و باعث ایجاد درد و التهاب می شود. از طرفی رژیم غذایی و عوامل دیگری نیز در ابتلا به این بیماری موثر است. برای نمونه افرادی که سندرم متابولیک دارند یا در حال گذراندن دوره نقاهت بعد از تصادفی شدید هستند بیشتر مستعد ابتلا به نقرس خواهند بود. همچنین احتمال ابتلا به این بیماری در بزرگسالان با افزایش سن بیشتر بوده، همچنین مردان نسبت به بانوان بیشتر مبتلا به نقرس می شوند. اجتناب از موادغذایی افزایش دهنده ی سطح اسیداوریک در بدن می تواند به کاهش علائم این بیماری کمک کند. ” مصرف آجیل در افراد مبتلا به نقرس ” را بخوانیم
موادغذایی و نقرس
اسیداوریک از تجزیه ترکیبات موجود در موادغذایی به نام پورین در بدن به وجود می آید. بنابراین رژیم غذایی برای مبتلایان به نقرس باید حاوی موادغذایی با میزان پورین کمی باشد. بسیاری از موادغذایی با سطح پورین بالا در بدن یا موادغذایی تولیدکننده ی پورین شامل غذاهای سرخ کردنی، الکل، غذاهای چرب، فرآورده های فرعی گوشت مانند دل، جگر و قلوه و.. ، شاه ماهی، ماهی خال مخالی، حلزون اسکالوپ، میان وعده هایی با چربی بالا مانند چیپس است.
آجیل
اگرچه آجیل می تواند حاوی چربی بالایی باشد، اما حاوی پورین نبوده، بنابراین منع مصرفی برای مبتلایان به نقرس ندارد. همچنین رژیم غذایی محتوی آجیل، غلات کامل، میوه، سبزیجات و فرآورده های لبنی کم چرب با میزان پورین پایین می تواند به پیشگیری از ابتلا به نقرس کمک کند.
میانه روی
در صورتیکه اضافه وزن دارید، برای کاهش احتمال ابتلا به نقرس درصدد کاهش وزن خود برآیید، زیرا چاقی و اضافه وزن از عوامل خطر برای این بیماری محسوب می شود. آجیل حاوی کالری بالایی است، بنابراین در صورتیکه قصد محدودکردن میزان کالری دریافتی خود را دارید، از مصرف زیاد این موادمغذی اجتناب کنید. مصرف روزانه ۱۰ تا ۱۵ عدد آجیل با تنظیم قندخون و فراهم کردن پروتئین و فیبر موردنیاز بدن به کاهش وزن کمک خواهد کرد.
سایر ملاحظات
در صورت ابتلا به نقرس، با پزشک خود در مورد رژیم غذایی و گزینه های درمانی مشورت کنید. همچنین ممکن است پزشک برای کمک به کاهش درد داروهای ضدالتهابی برای شما تجویز کند.