ماجرای تغییر جنسیت یک بازیگر مرد سینما؟؟!!+نقطه نظر یک روانشناس
خبرهای ضد و نقیض به ویژه در شبکههای اجتماعی و منابع غیررسمی در حالی از تغییر جنسیت یکی از بازیگران مرد سینمای ایران حکایت میکند که متنی منتسب به وکیل این بازیگر این شایعات را تکذیب کرده است.
صفحه اجتماعی منتسب به این بازیگر نیز از ساعاتی پیش به عنوان تکذیبیه وکیل وی منتشر شده است . بر اساس آنچه برخی فعالان رسانهای در شبکههای اجتماعی اعلام کردهاند تغییر جنسیت این بازیگر دو ماه قبل انجام شده است؛ این خبر با واکنش گسترده کاربران توییتر و اینستاگرام مواجه شد.
یکی از چالش برانگیزترین پدیده های اجتماعی در جهان امروز ترانس سکسوالیم یا دگرجنس گرایی می باشد. در حالی که بسیاری از مردم این پدیده را انحراف قلمداد می کنند، بسیاری از پزشکان آن را یک بیماری می دانند که باید درمان شود. برای درمان این بیماری راهکارهای متعددی پیشنهاد شده است که مهمترین آنها، تغییر جنسیت از طریق جراحی است.
شرایط امروز جامعه ما به گونه ای نیست که بتوان ابعاد و پیامدهای چنین مسائلی را به سادگی تشریح کرد اما نکته مهم این است که در پیش گرفتن یک خط مشی روشن در قبال وقوع چنین پدیده ای در جامعه چندان ساده به نظر نمی رسد.
برخی معتقدند که ایجاد فضای باز در جامعه و از میان رفتن محدودیت ها ، تعداد بیشتری از دختران و پسران ایرانی را به سمت تغییر جنسیت آگاهانه سوق داده است و برخی دیگر می گویند تغییر جنسیت یک گناه نابخشودنی و ناشی از هم جنس گرائی است که به هر طریق ممکن باید جلوی اشاعه آن را گرفت.
بحث مربوط به افزایش عمل های جراحی تغییر جنسیت در ایران از آنجایی آغاز شد که چند رسانه غربی اخباری را پیرامون احتمال شیوع آن مطرح کردند.
طبق آمار سازمان بهداشت جهانی ، از هر یکصد هزار پسر و از هر چهار صد هزار زن در جهان یک نفر تغییر جنسیت می دهند و علاقه به تغییر جنسیت در پسران به مراتب بیشتر از دختران است.
در حال حاضر با افزایش درک و آگاهی مردم و مسوولان گرایش به تغییر جنسیت در ایران دیگر نه تنها یک گناه محسوب نمی شود بلکه در شرایطی برای هماهنگی ارگانیزم بدن با آنچه به سمت آن تمایل نشان داده می شود مفید ارزیابی می شود.
در واقع تحت شرایطی خاص و بنا به حکم دادگاه افرادی به طور قانونی این اجازه را پیدا می کنند که به راحتی تغییر جنسیت بدهند.
به گفته یک مدیر سازمان پزشکی قانونی، دختران بیشترین متقاضی تغییر جنسیت هستند.
رئیس بخش معاینات روانپزشکی سازمان پزشکی قانونی تهران گفته است درخواست تغییر جنسیت در تهران ۵۰ درصد رشد داشته است.
آمار دقیقی از تعداد عملهای منجر به تغییر جنسیت نداریم، ولی علت افزایش مراجعات را افزایش آگاهی مردم درباره «اختلال ترنس» دانسته است.
ترنس یا تراجنسی افرادی هستند که هویت جنسی متفاوت با جنسیت خود دارند و از هورمون یا عمل جراحی برای ایجاد تغییر در بدن خود استفاده میکنند تا ظاهرشان به هویت جنسی خودشان نزدیک شود.
یک روان شناس درباره علل گرایش به تغییر جنسیت می گوید: شاید نتوان دلیل روشنی برای این کار بیان کرد ولی می توان گفت نوجوانان در حال بلوغ، باید مواظب باشند که در رفتارهای اجتماعی شان نقش جنس مخالف را به عهده نگیرند.
مهدی خسروی می افزاید : مثلا کودکان در بازی های خود عهده دار نقش های مختلف می شوند، به طور مثال یک دختر هفت ساله ممکن است نقش یک پسر را بازی کند یا یک پسر ۱۰ ساله نقش یک دختر را، به این ترتیب آنها در کشاکش همین نقش های خیالی رشد کرده و باور می کنند که می توانند در نقش های فرعی خود تواناتر ظاهر شوند.
وی در ادامه می افزاید: اگر دقت کرده باشید بازیگران سینما و تلویزیون در بیان خاطرات خود گفته اند که باید چنان در نقش سینمایی یا تلویزیونی خود فرو روند که احساس کنند یک شخصیت جدید هستند و این نقش بازی کردن ها در رفتار اجتماعی نیز مصداق دارد و می تواند آیینه تمام نمای یک عمر رفتار و زندگی آدمی باشد.
خسروی تصریح می کند : محدودیت های قانونی و سنتی جامعه درباره افرادی که خواهان تغییر جنسیت شده اند به تدریج از بین رفته است و قانون و حتی حوزه های تاثیرگذاری مثل روحانیون دیگر مثل گذشته برخورد با این موضوع ندارند.
وی خاطر نشان می کند : امروزه سیستم قضایی اطلاعات بیشتری درباره این پدیده دارد و برخی از روحانیون حتی تغییر جنسیت را راه حلی برای کسانی که در مورد جنسیت خود دچار مشکل هستند می دانند.