لیست کاملی از موادغذایی که خاصیت ضدالتهابی دارند!
تریتا نیوز -عاطفه عباسی مقدم-مطالعات نشان میدهد که برخی موادغذایی از قبیل روغن زیتون،توتها،میوه ها وسبزیجات،ادویه ها وماهیهامیتوانند به کاهش التهاب مزمن کمک کند.التهاب میتواند هم مفید باشد هم مضر.از طرفی التهاب به بدن کمک میکندتا از خودش دربرابرجراحت وعفونت دفاع کندواز طرف دیگرالتهاب مزمن منجربه بروزبیماری میشود. استرس وسطوح فعالیتی پایینتروموادغذایی التهاب زانیز میتوانند این خطر را داشته باشندبه همین دلیل مصرف غذاهایی که التهاب را کاهش میدهند بسیار توصیه شده است.
بهترین مواد غذایی ضدالتهاب شامل توتها،ماهی های چرب،بروکلی،آووکادو،چای سبز،فلفلها،قارچها،انگورها،زردچوبه،روغن زیتون فرابکر،شکلات تلخ وکاکائو،گوجه فرنگی،گیلاس هستند.
۱-توتها از قبیل توت فرنگی ،تمشک وشاتوت میوه هایی پراز فیبر،ویتامین ومینرال هستند.مملو از آنتی اکسیدانتهایی به نام آنتوسیانین هستند که خاصیت ضدالتهابی دارند.
۲-ماهیهای چرب ازقبیل سالمون،ساردین،شاه ماهی،ماهی خال مخالی منبع غنی پروتئین واسیدچرب امگا۳(ای پی ای ودی اچ ای) هستند.این اسیدهای چرب به کاهش التهاب کمک میکنند.وهمچنین منجر به بهبود بیماریهای قلبی،دیابت وبیماریهای کلیوی میشود.بدن شما این اسیدهای چرب را به ترکیباتی به نام رزولوین وپروتکتین تبدیل میکندکه اثرات ضدالتهابی دارند.
۳-بروکلی بسیار مغذی است وبه دلیل داشتن آنتی اکسیدانت های ضدالتهابی خطر بیماریهای قلبی وسرطان را کاهش میدهد.
۴-آووکادوحاوی پتاسیم ،منیزیوم ،فیبر ،چربی غیراشباع،کاروتنوئیدها وتوکوفرولهااست که با کاهش ریسک ابتلا به سرطان وبیماریهای قلبی ارتباط مستقیم دارد.
۵-چای سبزبه دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانتی وضدالتهابی سالمترین نوشیدنی است
۶-فلفل دلمه ای وچیلی غنی از ویتامین سی وآنتی اکسیدانت هایی با اثرات ضدالتهابی هستند.فلفل دلمه ای به دلیل داشتن آنتی اکسیدانت کیورستین منجر به کاهش التهاب مرتبط با بیماریهای مزمنی چون دیابت میشود
۷-قارچهای خوراکی کالری کمی دارند وغنی از سلنیوم ،مس وانواع ویتامین گروه ب هستند. آنها همچنین حاوی فنلهاودیگر آنتی اکسیدانتهایی هستند که خاصیت ضدالتهابی دارند.
۸-انگورهاعلاوه بر خواص ضدالتهابی میتوانندباعث کاهش خطر بیماریهایی چون دیابت،بیماریهای قلبی،چاقی،آرتروز،آلزایمرواختلالات چشم شوند.
۹-زردچوبه ادویه ای با طبع گرم است که به دلیل داشتن کورکومین یک ضدالتهاب بسیار قوی است
۱۰-روغن زیتون فرابکرروغن بسیار سالمی برای استفاده میباشدکه علاوه بر خاصیت ضدالتهابی که دارد خطر بیماریهای قلبی،سرطان مغز،چاقی ودیگر بیماریها را کاهش میدهد.
۱۱-شکلات تلخ وکاکائوهم خوشمزه است وهم غنی از آنتی اکسیدانتهایی است که ضدالتهاب هستند
۱۲-گوجه فرنگی غنی از ویتامین سی،پتاسیم ولیکوپن است.پختن گوجه در روغن زیتون باعث جذب لیکوپن بیشتر میشود
۱۳-گیلاس هم خوشمزه است وهم غنی از آنتوسیانینها که منجر به کاهش التهاب میشوند