قیمت واردات تجهیزات پزشکی کنترل می شود
مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سیاست های ارزی برای تجهیزات پزشکی که در کشور تولید یا وارد می شوند، اعمال شده است تا به واردکنندگان یا تولیدکنندگان برای صدور مجوز ورود مواد اولیه، در سقف سال ۹۶، ارز طبق سیستم بانکی اختصاص یابد.
وزارت بهداشت، رضا مسائلی در خصوص مهمترین این اقدامات توضیح داد: این سیاست ها به شیوه ای است که مبلغ ارز، متناظر با همان ارزی است که واردکنندگان و تولیدکنندگان در سال ۹۶ با آن مواد اولیه و تجهیزات را وارد کشور کرده اند.
وی تصریح کرد: تمام شرکت هایی که ارز را از سیستم بانکی اخذ کرده اند، تحت نظارت های قیمتی حوزه تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت قرار دارند و اسامی این شرکت ها بعد از اینکه ارز تخصیص پیدا کرد، از طریق بانک مرکزی دریافت شده و در اختیار مراکز درمانی و تمام ذینفعانی که قصد تامین تجهیزات پزشکی دارند، گذاشته می شود تا در مقام اجرا نیز شفاف سازی صورت گیرد.
مسائلی اظهار داشت: بعد از ابلاغ سیاست های جدید ارزی توسط هیات وزیران، حوزه تجهیزات پزشکی اقدامات بسیاری زیادی را برای انجام فرآیندهای تامین ارز تجهیزات پزشکی کشور انجام داده است.
مشاور وزیر بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر کنترل مبلغ پروفرم ها نیز انجام می شود، افزود: از آنجا که ارز سیستم بانکی بر اساس برنامه ریزی بانک مرکزی اختصاص می یابد، کنترل مبلغ پروفرم ها موجب می شود که به واسطه هر وسیله پزشکی، قیمتی بالاتر از آنچه در سال ۹۶ درخواست اظهار می کردند، درخواست نکنند.
وی در این خصوص افزود: این نظارت ها بسیار فعال و هوشمندانه است تا ادامه فعالیت ها با سرعت مناسبی طی شده و سیستم با کندی مواجه نشود.
مسائلی تصریح کرد: برای اینکه نظارت های اعمال شده بر مبلغ و تعداد ارز اختصاص یافته برای تجهیزات پزشکی، دچار اختلال و کندی نشود، ساعت کاری همکاران ما افزایش یافته و کارشناسان تجهیزات پزشکی در تمام ایام هفته تا ساعت ۶ بعدازظهر با حضور در وزارت بهداشت به سوالات و امور ارباب رجوع رسیدگی می کنند، همچنین ساعات مراجعه ارباب رجوع به سه برابر افزایش یافته است؛ چراکه قبل از ابلاغ سیاست های ارزی، ارباب رجوع دو یا سه ساعت فرصت داشتند تا به امور ارزی خود رسیدگی کنند.
مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت گفت: بنابراین علاوه بر نظارت بر فرآیند تخصیص ارز به حوزه تجهیزات پزشکی، تمام تلاش ها صورت گرفته تا این نظارت ها باعث کند شدن فرایندها نشود.
مسائلی تاکید کرد: اقدام دیگر ما این است که تمام شرکت هایی که ارز سیستم بانکی اخذ کرده اند، تحت نظارت های قیمتی حوزه تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت قرار دارند و اسامی این شرکت ها بعد از اینکه ارز تخصیص یافت، از طریق بانک مرکزی دریافت شده و در اختیار مراکز درمانی و تمام ذینفعانی که قصد تامین تجهیزات پزشکی دارند، گذاشته می شود تا در مقام اجرا نیز شفاف سازی صورت گیرد.
مشاور وزیر بهداشت با بیان اینکه علاوه بر اینها، وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی کشور، بر قیمت و کیفیت تجهیزات پزشکی به صورت موثر و فعال نظارت دارند و این نظارت هم به صورت سیتماتیک اعمال می شود، تاکید کرد: سامانه imed.ir پایگاه اطلاع رسانی تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت است که در اختیار ذینفعان قرار دارد و می توانند از این طریق به اطلاعات دسترسی داشته باشند.