قول وزارت بهداشت برای ورود پزشک خانواده به ۱۰ استان
علی نوبخت، با یادآوری نشست مشترک کمیسیون متبوعش با وزیر و معاونان وزارت بهداشت و روسای دانشگاه و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور، افزود: این نشست هفته گذشته برگزار شد که با بحث و گفت و گوهای صورت گرفته بر صرفه جویی و مدیریت منابع تاکید شد.
وی با بیان اینکه چاره ای جز مدیریت منابع حوزه سلامت نداریم، افزود: مدیریت منابع به منزله محدود کردن خدمات نیست و به هیچ وجه در مسیر خدمات رسانی به مردم نباید مشکلی به وجود آید تا تحت فشار قرار گیرند بلکه باید با تدبیر هزینه های سلامت مدیریت شوند تا دخل و خرج ها با هم بخواند.
نوبخت ادامه داد: بنابراین در نشست مشترک مذکور تصمیماتی گرفته شد تا حداقل ۱۰ درصد صرفه جویی منابع را داشته باشیم؛ البته در این نشست تاکید شد که هیچ راهی جز اجرای پرونده الکترونیک سلامت وجود ندارد زیرا صرفه جویی ۳۰ درصدی در هزینه ها را به دنبال دارد.
وی با یادآوری تشکیل ستاد راهبری برنامه طرح تحول سلامت در وزارت بهداشت، یادآور شد: برخی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، عضو این ستاد هستند که با رئیس ستاد و معاونان درمان و بهداشت وزارت بهداشت به صورت هماهنگ به دنبال این هستیم که به سمت نهادینه کردن پرونده الکترونیک سلامت گام برداریم.
نوبخت ادامه داد: به طور قطع اجرایی کردن پرونده الکترونیک سلامت جلوگیری از مراجعات بی مورد بیماران به مراکز درمانی، مصرف زیاد دارو و تعداد بالای عکسبرداری و آزمایش و همچین اجرای طرح پزشک خانواده، نظام ارجاع، گایدلاین ها و راهنمای بالینی را به دنبال خواهد داشت که در تمامی این امور صرفه جویی بزرگی نهفته است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با یادآوری اینکه طرح پزشک خانواده در بخشی از استان گرگان انجام شده است، گفت: در یزد و قم نیز اقداماتی انجام شده است؛ قول اجرای طرح در ۱۰ استان به ما داده شده و وزارت بهداشت در تلاش برای تسری آن به سراسر کشور است.