فواید دانه کنجد برای سلامتی: ۵ دلیل باورنکردنی برای افزودن مقدار غذایی به رژیم روزانه
پایگاه خبری تریتا نیوز ،دانه کنجد مملو از مواد مغذی و آنتی اکسیدان هایی که فواید زیادی برای سلامتی دارند ، ممکن است قدیمی ترین چاشنی شناخته شده بشر باشند. این دانه های ریز و غنی از روغن منابع بسیار خوبی از پروتئین ، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها هستند. دانه کنجد از نظر روغن بسیار ارزشمند است ، که به طرز باورنکردنی برای پوست ، استخوان و مو مفید است.
دانه های کنجد یا کنجد و روغن آن حاوی ترکیباتی هستند که باعث سلامت دهان و استخوان می شوند ، از کبد محافظت می کنند و همچنین سلامت پوست را بهبود می بخشند. دانه های کنجد به صورت غلاف در گیاه Sesamum indicum رشد می کنند.
مزایای سلامتی افزودن دانه کنجد به رژیم روزانه شما
سلامت استخوان: دانه کنجد به ویژه از نظر مواد مغذی از جمله کلسیم غنی است که ممکن است سلامت استخوان را تقویت کند. با این حال ، این دانه ها همچنین دارای برخی ترکیبات طبیعی به نام اگزالات و فیتات ها هستند ، عناصر ضد مغذی که می توانند بر جذب این مواد معدنی تأثیر بگذارند. از این رو پیشنهاد می شود برای افزایش جذب این مواد مغذی ، کنجد را بو داده ، خیسانده یا جوانه بزنید. به عنوان مثال ، یک مطالعه نشان داد که جوانه زدن غلظت اگزالات و فیتات ها را در ۵۰درصد در دانه های کنجد پوست گرفته و بدون پوست کاهش می دهد.
کلسترول بالا: مطالعات نشان داده است که خوردن دانه کنجد به طور منظم ممکن است به کاهش کلسترول بد خون و تری گلیسیرید که از عوامل اصلی خطر بیماری های قلبی هستند ، کمک کند. دانه های کنجد از ۴۱ درصد چربی اشباع نشده چند درصد ، ۳۹ درصد چربی اشباع نشده و ۱۵ درصد چربی اشباع تشکیل شده است. تحقیقات نشان می دهد که مصرف چربی های سالم (چربی های اشباع نشده و چند غیر اشباع) به جای چربی های اشباع به کاهش کلسترول و کاهش خطر بیماری های قلبی کمک می کند. علاوه بر این ، لیگنان و فیتواسترول ها ، دو نوع ترکیب گیاهی در دانه کنجد ، ممکن است اثرات کاهش کلسترول داشته باشند.
فشار خون بالا: دانه کنجد منبع عالی منیزیم است که ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند. تحقیقات نشان می دهد که مواد مغذی موجود در دانه کنجد – لیگنان ، ویتامین E و سایر آنتی اکسیدان ها به ویژه – در دانه کنجد ممکن است به جلوگیری از تجمع پلاک در عروق کمک کند ، که به حفظ فشار خون سالم کمک می کند.
دیابت: دانه کنجد حاوی مقادیر قابل توجهی پروتئین ، چربی های سالم و فیبر است – همه اینها ممکن است به کاهش سطح قند خون کمک کند. علاوه بر این ، آنها دارای کربوهیدرات کم هستند ، که در صورت خوردن بیش از حد می تواند بر سطح قند خون تأثیر بگذارد. آنها همچنین حاوی پینورسینول هستند ، ترکیبی که ممکن است به تنظیم سطح قند خون کمک کند.
سلامت پوست: روغن کنجد به دلیل خواص آنتی اکسیدانی ، ضد میکروبی و ضد التهابی ممکن است از چند طریق برای پوست شما مفید باشد. روغن کنجد می تواند به محافظت از سلولهای پوست در برابر آسیب های ناشی از آلودگی ، اشعه ماورا بنفش ، سموم و سایر عوامل محیطی کمک کند. بسیاری از مردم برای ترمیم زخم و درمان انواع مشکلات پوستی مانند پیری ، پسوریازیس ، سرمازدگی و غیره روغن کنجد را به پوست خود می زنند. ادعا می شود روغن کنجد همچنین می تواند به بهبود ریزش مو یا کم پشت شدن مو کمک کند.
سعی کنید این دانه های مغذی را در رژیم غذایی خود اضافه کنید تا از فواید سلامتی آن لذت ببرید.