فقر از نگاه دوربین؛ تصاویری جالبتوجه از ۱۶ مدرسه سیار در سراسر جهان
در این مطلب قصد داریم تا ۱۶ مدرسه سیار از سراسر دنیا که به واسطه فقر تبدیل به تنها گزینه پیش روی دانش آموزان شدهاند را بررسی کنیم؛ با ما همراه باشید.
در بسیاری از کشورهای فقیر جهان و مناطقی که به واسطه شرایط محیطی، امکان احداث کلاس درس و مدرسه به شکل مرسوم آن وجود ندارد؛ معلمان و دانش آموزان برای ادامه تحصیل مجبورند که از خلاقیت خود استفاده کنند و با کمترین امکانات ممکن به مدرسه بروند.
برخی از این مدارس سیار بر روی بام خانهها دایر میشوند، برخی بر دامنه کوهاند و برخی دیگر هم در داخل غار دانش آموزان را به دور هم جمع میکنند؛ این شما و این هم شرایط تحصیل در برخی از کشورهای محروم جهان:
تصویر بالا مربوط به یک مدرسه سیار در زاغه سیت سولیل (Cite-Soleil) در هائیتی است. کودکان در این کلاس درس موقتی زیر سقف آسمان مشغول تحصیل هستند.
در کراچی (Karachi) پاکستان دانش آموزان در کلاسهای درسی که در زمان غروب آفتاب بر روی سقف خانهها و مغازهها برگزار میشوند، درس میخوانند.
کودکان در مدرسه سیار حیدرآباد (Hyderabad) هند، حروف الفبا را در داخل اتوبوسی که به کلاس درس تبدیل شده، یاد میگیرند.
اتوبوس دیگری در پوئبلو نوایوو (Pueblo Nuevo) مکزیک که میزبان دانش آموزان مشتاق یادگیری است.
کلاس درس موقتی در صحرای جلالآباد (Jalalabad) افغانستان
تصویر بالا هم معلم زنی در کابل را نشان میدهد که در یک مخروبه به کودکان الفبا یاد میدهد.
در ۱۰۵ کیلومتری شمال کابل در سنگ سوراخ (Sang Surakh)، دانش آموزان روی زمین دامنه کوه مینشینند و به صحبتهای معلمان گوش میدهند.
علاقه پناهجویان به تحصیل و علمآموزی قابلتحسین است؛ عکس بالا دختر ده سالهای را نشان میدهد که در کلاس درسی در بیروت (Beirut) لبنان به پناهجویان سوریهای آموزش میدهد.
در این تصویر هم پسری از کشمیر را میبینیم که در شهر مظفرآباد (Muzaffarabad)، ریاضی تمرین میکند؛ این شهر در سال ۱۳۸۴ با یک زلزله ۷.۶ ریشتری ویران شد.
در سال ۱۳۸۷ زلزله مشابهی شهر میانژو (Mianzhu) در استان سیچوان چین را ویران کرد. با این حال معلمان در میان خرابهها میز و تختهسیاه خود را علم میکنند تا دانش آموزان از تحصیل عقب نمانند.
در این تصویر هم دانش آموزانی را میبینیم که در یکی از غارهای استان گویژو (Guizhou) در جنوب غربی چین، مشغول علمآموزی هستند.
پناهجویان سومالی در کنیا (Kenya) بر روی تخته چوبهای بلند، آیات قرآن را مینویسند.
کودکان ایالت مرکزی کوگی (Kogi)، در نیجریه که خانههایشان توسط سیل ویران شده، از تحصیل عقب نماندهاند.
در یک مراسم سالانه، دانش آموزان هندی در دهلی نو (New Delhi)، علاقه خود به مطالعه را در مدرسهای با سقف آسمان نشان میدهند.
مدرسهای در شهر کروئنگ رایا (Krueng Raya) اندونزی
در جنوب نوار غزه، روستایی به نام ماواسی (Mawasi) وجود دارد که کلاسهای درس آن در کانتینرهای بزرگ برگزار میشوند.