فرد مبتلا به این بیماری می تواند ۱۷ نفر را آلوده کند!
۲۳مهرماه روز ملی سل و شعار امسال این روز «هم پیمان تا پایان سل – UNITE TO END» نامگذاری شده است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : سالانه در جهان حدود ۹ میلیون نفر به بیماری سل مبتلا شده که حدود ۵/۱ میلیون نفر از مبتلایان فوت می کنند.
دکتر محمد جعفر صادقی اظهار داشت : بیش از ۹۰ درصد بیماری سل و مرگ و میر ناشی از آن در کشورهای در حال توسعه رخ داده که فارغ از لطمات اقتصادی، اثرات منفی غیر مستقیم دیگری را بر کیفیت زندگی بیماران و خانواده های آنها نظیر طرد شدن از اجتماع را در بر دارد.
وی افزود: در حال حاضر یک سوم جمعیت جهان یعنی چیزی حدود ۲ میلیارد نفر به میکروب سل آلوده می باشند که در صورت ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن، به بیماری سل مبتلا می شوند.
دکتر صادقی خاطرنشان کرد: آلودگی همزمان به ویروس ایدز خطر ابتلا به بیماری سل را به طور معناداری افزایش می دهد.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت در ادامه ضمن اشاره به اینکه مقاومت دارویی بیماران مشکل جدی و رو به افزایشی را در بسیاری از کشورهای جهان در پی دارد گفت: اگر چه در کشور ایران طی ۵۵ سال اخیر شاهد کاهش چشمگیر بروز بیماری بوده ایم و اگر چه سل یک بیماری شناخته شده با درمان مشخص کوتاه مدت شش ماهه است، اما متاسفانه به دلیل تشخیص دیررس و مقاومت دارویی که به دلیل درمان ناقص بیماری بوجود می آید، سل همچنان دارای رتبه ۱۰ از نظر بار بیماریها محسوب می شود.
دکتر صادقی سرفه بیش از ۲ هفته، وجود خلط، کاهش وزن، عرق شبانه و تب طولانی را از علائم بیماری سل برشمرد و گفت : فرد مبتلا به سل می تواند سالانه ۱۷ نفر را به این بیماری آلوده کند.
وی شناسایی بیماران در مراحل اولیه و درمان کامل مبتلایان را از مهمترین اقدامات کنترل بیماری برشمرد.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت خاطر نشان کرد : در حال حاضر خدمات تشخیصی و درمانی سل به صورت رایگان در تمامی واحدهای بهداشتی و درمانی تحت پوشش دانشگاه در دسترس عموم مراجعین قرار دارد.
دکتر صادقی افزود : بیماری سل فراتر از یک بیماری عفونی، یک پدیده اجتماعی است، لذا دستیابی به هدف حذف بیماری تا سال ۲۰۵۰ به جز از طریق ایجاد یک عزم ملی، برنامه ریزی و مشارکت همه جانبه امکان پذیر نخواهد بود.
وی گفت: شعار امسال سازمان بهداشت جهانی تحت عنوان «هم پیمان تا پایان سل» لزوم استفاده از همه امکانات و ظرفیت های درون بخشی و برون بخشی جهت حذف بیماری سل را مورد تاکید قرار داده است.