غذاهای ارمنی که اشتهای هر مسافری را باز میکنند

آشپزخانه ارمنستان دارای غذاهایی ناب و خوشمزه است که طرز تهیه آنها طی هزاران سال حفظ و منتقل شدهاند.
جای تردیدی نیست بهترین غذای محلی هر شهر یا ناحیه را میتوان نزد افراد بومی آنجا پیدا کرد؛ پس اگر بهعنوان یک گردشگر چنین فرصتی را در بازدید از ایروان بهدست آوردید، بههیچوجه آن را از دست ندهید. غذاهای محلی ایروان یا بهعبارتی غذاهای ارمنی دارای شهرت و تنوع بینظیری هستند؛ بهطوریکه آوازه آن از مرزهای کشور نیز فراتر رفته است و بسیاری از گردشگران علاقهمند به چشیدن طعم این غذاها هستند. ولی راز پشت پرده محبوبیت این غذاها در چیست؟ قدمت آشپزخانه ارمنستان به وسعت تاریخ آن است و پیشینه آن به ۲۰۰۰ سال قبل میرسد. همچنین در آشپزی ارمنی فرآوردههای گوشتی دارای جایگاه بسیار مهمی هستند که شاید دلیل استفاده فراوان از فرآوردههای گوشتی در غذاهای ارمنی برگرفتهاز سنت دامپروری باشد که در این منطقه از دیرباز تاکنون رواج داشته است. پس درصورت سفر به ایروان، فرصت چشیدن طعم این غذاها را نباید از دست داد؛ ولی بهدلیل تنوع فراوان، آشنایی با برخیاز غذاهای تهیهشده از برترین روشهای طبخ ضرورت دارد.
کوفته گوشت (Beef Kofta)
بهدلیل رواج صنعت دامپروری در ارمنستان، گوشت یکی از مواد اولیه اصلی در غذاهای این کشور است. در این رابطه، کوفته یکی از غذاهای سنتی ارمنی است که از دوران امپراطوری عثمانی در آشپزخانه ارمنستان تهیه میشود. در تهیهی این غذا، گوشت گاو با پیاز، سیر، خرده نان و ادویهجات ترکیب شده و در سس مخصوص گوجهفرنگی طبخ میشود. نام غذا نیز از کلمهای فارسی به همین مضمون گرفته شده و بهمعنی «توپکهای گوشتی» است.
نان لواش ارمنی با پنیر
لاه معجون یا نان لواش ارمنی (Lamadzho or lahmacun) یکی از انواع مختلف نان ارمنی است که از آرد اعلا تهیه میشود و در بسیاری از کشورها ازجمله ایران، ترکیه، گرجستان، عراق، فلسطین و سوریه بخشیاز قوت غالب مردم محسوب میشود. در ارمنستان، این نان به شیوهها و با ترکیبهای مختلفی ازجمله برشهای گوشت نیز تهیه میشود. ولی یکی از بهترین و اصلیترین انواع آن نان لواش پنیری است که در تهیهی آن، تکههای پنیر بههمراه نعنا و فلفل با خمیر ترکیب شده و برای چند دقیقه روی آتش پخته میشود.
خوراک گوشت با سس انار (Veal in Pomegranate Sauce)
انار یکی از نمادهای اصلی در آشپزخانه ارمنستان محسوب میشود و ازاینرو، انواع نوشیدنیها، سسها و… از آن تهیه میشود. این خوراک دارای طعم ترد و خوشمزهای است که از ترکیب گوشت و طعم ملس انار ایجاد شده است و بهدلیل مزه خاصش پس از یکبار امتحان برای همیشه در ذهن خواهد ماند.
دلمه (Udoli Dolma)
دلمه یکی دیگر از غذاهای سنتی و البته ملی ارمنستان است که از دیرباز تاکنون جایگاه خود را در سفره این کشور حفظ کرده است. در گذشته، اهالی این منطقه پس از فرآوری گوشت معمولا آن را در داخل برگ کلم یا مو میپیچیدند و طبخ میکردند. وجهتسمیه نام این غذا در زبان ارمنی نیز از کلمه «تولی» از ریشه «اودولی» بهمعنی درخت تاک برگرفته شده است. برای تهیه این غذا گوشت بره به همراه میوههای خشکشده در داخل برگ کلم پیچیده شده و با سس مخصوص طبخ میشود.
برای سفر به ارمنستان میتوانید تور ارمنستان را در کجارو جستوجو کرده و بهترین آفر تور را ازمیان آژانسهای معتبر مسافرتی با پایینترین قیمت خریداری کنید. همچنین برای داشتن برنامهریزی دقیقتر برای سفر خود، کجارو فهرست کاملی از جاهای دیدنی ارمنستان را دراختیار شما قرار داده است که ضمن کسب اطلاعات لازم، سفر راحتتر و بهتری به ارمنستان داشته باشید.