علی توسطی: ضرورت آمادگی اصناف برای رويايی با پول ديجيتال و کيف الکترونيک/ شکاف بزرگ دانسته های ما با واقعيت های موجود
تریتا نیوز : رئيس کميسيون فرهنگي، اجتماعي و ارتباطات اتاق اصناف تهران گفت: با وجود همه دوگانگي ها و ابهامات در مزايا و معايب ظهور و گسترش استفاده از پول ديجيتال و کيف الکترونيک، فعالان اقتصادي در اصناف و بازار و بخش خصوصي ايران بايد بتدريج جهت رويارويي با اين پديده مالي آمادگي هاي لازم را پيدا کنند.
علي توسطي، رئيس کميسيون امور فرهنگي، اجتماعي و ارتباطات اتاق اصناف تهران بيان داشت: بدون ترديد بعد از تشخيص و تاييد قانونگذار در خصوص اعتبار پول ديجيتال و در آينده اي نه چندان دور، اتاق هاي اصناف و اتحاديه هاي صنفي با اشراف و آگاهي کامل به اين موضوع، مي توانند مساعدت بي بديلي در اين حوزه به افراد و واحدهاي صنفي داشته باشند.
توسطی اظهار داشت: در چند سال اخير سرعت تغييرات تکنولوژيک نرم افزاري و سخت افزاري در حوزه هاي مختلف زندگي انسان ها بحدي سريع بوده است که شکاف بزرگي بين دانسته هاي ما با واقعيت هاي موجود به وجود آمده است که يکي از اين موارد ظهور و گسترش استفاده از پول ديجيتال است.
وي با اشاره به تاريخچه چاپ و استفاده از اسکناس بيان داشت: در آغاز قرن بيستم با توجه به نا ساماني ها، هرج و مرج، تقلب و فريبکاري هاي بسيار در چاپ و نشر اسکناس در کشورهاي مختلف دنيا، بانک هاي مرکزي انحصار انتشار اسکناس را به دست آوردند.
توسطي ادامه داد: امروزه با توجه به عدم جذابيت پول فيزيکي و گرايش به استفاده از پول ديجيتال و کيف الکترونيکي در بين کاربران، بانک هاي مرکزي تمايل به فعاليت در اين حوزه و انتشار پول ديجيتال را پيدا کرده اند.
رئيس کميسيون فرهنگي، اجتماعي و ارتباطات اتاق اصناف تهران افزود: علي رغم اينکه اسکناس به عنوان يک سند طلب از بانک مرکزي ايمن ترين شکل مالکيت پول است، برخي کشورها استفاده از پول ديجيتال را مانند دلار شني (sand dollar) در باهاما، دي کش (DCash) در کارائيب (e- naira) در نيجريه و انتشارآزمايشي(e- CNY) در چين آغاز کرده اند.
توسطي با اشاره به اينکه امروز پول ديجيتال در چين به حدود سيصد ميليون کيف الکترونيک وارد شده است ادامه داد: اخيرا بانک مرکزي اروپا در حال بررسي طراحي يورو ديجيتال است و جو بايدن هم از دولت و بانک فدرال رزرو امريکا خواست تا موضوع پول ديجيتال را بررسي کنند.
وي افزود: در حال حاضر بسياري از بانکداران و انديشمندان امور بانکي در حال تدوين مجموعه اي از مقررات و اصول منطبق با ويژگي هاي نشر و استفاده از پول ديجيتال هستند. يک کميته مجلس اعيان در بريتانيا به اين نتيجه رسيده اند که پول ديجيتال راه حلي است که به دنبال مشکل مي گردد.
رئيس کميسيون امور فرهنگي، اجتماعي و ارتباطات اتاق اصناف تهران در پايان تاکيد کرد: با اين رويه، فعالان اقتصادي در اصناف، بازار و بخش خصوصي ايران بايد بتدريج جهت رويارويي با اين پديده مالي آمادگي هاي لازم را پيدا کنند.