علل ابتلا به بیماری خود ایمنی چیست؟
بیماریهای خودایمنی زنان را بیشتر از مردان گرفتار میکنند و در برخی از خانوادهها شایعتر هستند (بنابراین دارای زمینه ارثی هستند). علائم این بیماریها رفت و برگشت دارد، ممکن است بیمار مدتی هیچ علامتی نداشته باشد و بعد حمله شدید و ناگهانی بیماری رخ دهد که به آن “شعلهورشدن” (flare-up) بیماری میگویند.
علل بیماری خود ایمنی از ژنتیک تا استرس
بهترین دلیلی که میتوان برای اثبات وجود زمینه ژنتیک در بروز بیماریهای خودایمنی عنوان کرد، افزایش شیوع بیماری در دوقلوهای یک تخمکی دو تخمکی و اعضای یک خانواده است.
عوامل محیطی موثر در بروز بیماریهای خودایمنی بسیار متنوع هستند و هر عاملی از فیزیکی گرفته تا روحی که برای بدن استرس ایجاد کند زمینهساز بروز این بیماریها خواهد بود. البته برخی حوادث فیزیکی، عفونتهای ویروسی و نیز مصرف برخی داروها میتواند منجر به ابتلا به بیماری خود ایمنی شود. در واقع، بعضی عفونتهای باکتریایی مثل عفونتهای استرپتوکوکی هم میتوانند باعث بروز بیماری خود ایمنی شوند.
چگونه بیماری خود ایمنی درمان می شود
بیماری های خود ایمنی بیماری های مزمن هستند که تا کنون هیچ درمانی ندارند. درمان این وضعیت شامل تلاش برای کنترل روند بیماری و کاهش علائم، به خصوص درهنگام اوج علائم است. در زیر یک لیست از چیزهایی که شما می توانید برای کاهش علائم یک بیماری خود ایمنی رعایت کنید اشاره می شود :
- داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سالم
- به طور منظم فعالیت بدنی داشته باشید.
- استراحت کافی
- مکمل های ویتامین
- کاهش استرس
- قرار گرفتن در معرض نور خورشید محدود
- جلوگیری از هر گونه محرک شناخته شده