عضو هیات رئیسه و خزانهدار اتاق اصناف ایران مطرح کرد : بازار به شدت صدمه دیده است

به گزارش تریتا نیوز به نقل از روابط عمومی اتاق اصناف ایران،عضو هیات رئیسه و خزانهدار اتاق اصناف ایران گفت: در این ایام که با بحث شیوع ویروس کرونا مواجه هستیم و شعارهایی برای قطع زنجیره انتقال این ویروس مثل «در خانه بمانیم» مطرح میشود، هر مجموعهای وظیفهای دارد. در حوزه اقتصادی بازار ما به شدت صدمه و لطمه دیده است اما با وجود چنین شرایطی، کل بازار (به جز خدمات و تولید ضروری) را تعطیل کردهایم و همه میدانیم که این تعطیلی شدت صدمه به بازار را چندین برابر میکند. وقتی میگوییم همه در قطع زنجیره انتقال وظیفه و نقشی دارند، وظیفه بیشتر فعالان صنفی میدانیم که در خانه بمانند تا این بیماری کرونا مهار شود. به همین ترتیب دستگاههای دیگر نیز در راستای همین مسئولیت اجتماعی باید به موضوع ورود کنند.
محمود بنانژاد افزود: سازمان امور مالیاتی، سازمان تامین اجتماعی، ادارات کار در سراسر کشور و نهادهایی از این دست از جمله دستگاههایی هستند که انتظار داریم به این مسئولیت اجتماعی اهتمام ورزند.
وی درباره اقدامات سازمان امور مالیاتی در روزهای اخیر نسبت به کاهش مشکلات اصناف گفت: یکی از کارهایی که سازمان امور مالیاتی انجام داده است صدور بخشنامهای مبنی بر عدم نیاز به ارائه گواهی پرداخت مالیات جهت تمدید پروانه کسب تا ۳۱خرداد ۹۹ است. این استعلام اگرچه الکترونیکی بود اما از آنجایی که این سازمان –همچون سایر سازمانها در این ایام- نیروهایش را کاهش داده است و فرصت کافی برای پاسخدهی به این استعلامات ندارد، ارائه گواهی پرداخت مالیات فعلا جهت تمدید پروانه کسب ضروری نیست.
عضو و خزانهدار اتاق اصناف ایران ادامه داد: این امکان قانونی نیز وجود دارد که اگر نقصی در پرونده بود، بتوان پروانه را صادر کرد و بعدا آن نقص را رفع کنیم. بنابر همین ظرفیت قانونی این کار انجام شده است.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان خراسان رضوی در خصوص تعطیلی واحدهای صنفی غیرضروری نیز گفت: دستور العملی به صورت کشوری درباره تعطیلی واحدهای صنفی غیرضروری ابلاغ شده است که اصطلاحا از آن با عنوان طرح فاصلهگذاری اجتماعی یاد میشود. در جلسه دو روز گذشته که با فرمانداری مشهد داشتیم، ما بر این دستورالعمل ایرادی داشتیم. ضرورت فعالیت رستههای صنفی در هر منطقه متفاوت است. مثلا در استانی که کشاورزی زیادی دارد، اصنافی که سم، کود، لوازم کشاورزی، لوازم یدکی تجهیزات کشاورزی و … را ارائه می دهند باید فعال باشند تا به عنوان نمونه چند ماه دیگر کمبودی در گندم نداشته باشیم.
وی افزود: در در استانی که صنعتی است نیز نیاز است تا صنوفی که خدماتی به صنعت ارائه میدهند بیشتر کار کنند تا خللی در امر تولید ایجاد نشود. بنابراین به نظر میرسد که بهتر است فرمانداریها و استانداریها در هر منطقه درباره اصنافی که ضروری کارشان احساس میشود، تصمیمگیری کنند و آزادی عمل داشته باشند.
بنانژاد به این پرسش که عدم حضور اکثریت هیات رئیسه اتاق اصناف ایران در تهران آیا نگران کننده است، این چنین پاسخ داد: دو نفر از اعضای هیات رئیسه در تهران حضور دارند و درباره افرادی که در تهران نیستند نیز نگرانی وجود ندارد. ما روزانه چندین بار با هم در تماس کاری هستیم و بسیاری از مسائل را با هم هماهنگ میکنیم و به یکدیگر مشورت میدهیم و بر همین اساس تمام هماهنگیها با دستگاههای مختلف و نامهنگاری ها انجام میشود.
عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران تصریح کرد: هر کدام از اعضای هیات رئیسه از نظر جغرافیایی در منطقهای از کشور حضور دارند و آن منطقه را با مشارکت روسای مراکز استانها و روسای اتاقهای اصناف سراسر کشور مدیریت میکنند و هماهنگیها را انجام میدهند. رئیس اتاق اصناف ایران نیز در حوزه کل کشور فعالیت میکند و نتیجه و ماحصل این همکاریها مکاتبات و پیگیریهایی است که از دولت داریم.
وی گفت: مصوباتی که رئیس جمهور در نشست با فعالان بخش خصوصی داشتند چکیدهای از مسائلی بود که ما از استانها به اطلاع رئیس اتاق اصناف ایران رسانده بودیم و پیگیریها تا آنجا پیش رفت که مصوباتی از رئیس جمهوری داشتیم. ضمن اینکه این پیگیریها ادامه خواهد داشت.
بنانژاد در پایان بیان کرد: پیشتر اگرچه امکان برگزاری ویدئو کنفرانس مهیا نبود اما حالا این امکان فراهم است و از آن استفاده نیز کردهایم. ما میتوانیم از شرایط فعلی درس بگیریم و روشهای کهنه را اصلاح کنیم. ضرورتی بر حضور فیزیکی در تهران در چنین شرایطی وجود ندارد و میتوان با همکاری، بسیاری از کارها را پیش برد.