عامل آلرژی خود را بشناسید
ناهید اسکندری با بیان اینکه آلرژی یک بیماری غیر واگیردار و شایع در دنیا است که درصد ابتلا به آن در حال افزایش است، اظهار کرد: عوامل محیطی و ژنتیکی در بروز و ابتلا به انواع آلرژی موثر است.
وی افزود: آلرژی میتواند از نوع آلرژی آسمی و تنفسی، یا آلرژی پوستی و … باشد و احتمال اینکه فرزندان والدین مبتلا نیز مبتلا شوند نسبت به سایرین درصد بالاتری دارد. البته ممکن است افرادی به انواع آلرژی مبتلا شوند که هیچ کدام از والدین آنها قبلا سابقه ابتلا نداشتهاند. برای نمونه حتی ممکن است فردی بعد از سی سال به بادمجان و تخم مرغ آلرژی و حساسیت پیدا کند.
اسکندری ادامه داد: منظور از عوامل محیطی در بروز آلرژی، عواملی چون گرد و غبار است که منجر به آلرژی تنفسی و ریه میشود. ممکن است برخی از آلرژیها به علت غذایی و برخی دیگر از نوع شیمیایی در استفاده از انواع مواد شوینده مانند شامپو و صابون باشد.
وی گفت: شیوع این بیماری متاسفانه رو به افزایش است و این بیماری تنها مختص ایران نیست. تغییرات اقلیمی، آلودگی محیط زیست و تغییر سبک زندگی از عوامل احتمالی افزایش شیوع بیماری آلرژیک اند.
این متخصص آلرژی بالینی با بیان اینکه افراد دارای سیستم دفاعی فعالتر بیشتر در معرض آلرژی هستند، خاطر نشان کرد: مهم این است که تشخیص دهیم کدام ارگان با این حساسیت مواجهه شده است. چشم، بینی، ریه و سیستم گوارشی از جمله ارگانهایی هستند که در صورت بروز آلرژی درگیر میشود.
وی ادامه داد: آنچه که در درمان ۵۰ درصدی بیماری موثر است پیشگیری از مواجهه با محرک خواهد بود؛ یعنی اینکه فرد بداند نسبت به چه چیزی دچار حساسیت شده و واکنش نشان میدهد.