طرز تهیه فلافل لبنانی اصل با سس ماست کنجدی

فلافل غذای ارزانی است که همه جا میتوان آن را تهیه و میل کرد. اما دستور پختی که در این مطلب به شما آموزش دادهایم با همه فلافلهایی که تاکنون خوردهاید خیلی فرق دارد و پیشنهاد میکنیم حتما یک بار آن را امتحان کنید.
قبل از آموزش توصیه میکنیم از نخود خشک و خام برای تهیه این غذا استفاده کنید و هرگز سراغ کنسرو نخود نروید. نخودهای کنسروی بیش از حد نرم هستند و بافتی که باید را به غذا نمیدهند. طعم نخود کنسروی هم خوب نیست.
- زمان آمادهسازی: ۱۵ دقیقه
- زمان پخت: ۳۰ دقیقه
- زمان خیساندن نخود: حداقل ۸ ساعت
- زمان کلی: ۴۵ دقیقه
مواد لازم برای تهیه فلافل لبنانی
- ۲ پیمانه نخود خام و خشک
- ۱ عدد پیاز متوسط خرد شده
- ۴ تا ۵ حبه سیر خرد شده
- ۱ دسته کوچک گشنیز تازه (خرد شده)
- یک دسته کوچک جعفری تازه (خرد شده)
- ۲ قاشق چایخوری نمک درشت
- ۱ قاشق غذاخوری تخم گشنیز
- نصف قاشق چایخوری فلفل کاین
- ۲ قاشق چایخوری زیره سبز
- ۳ قاشق غذاخوری آرد
- ۱ قاشق چایخوری جوششیرین
- نصف قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- روغن سرخکردنی
مواد لازم برای سس ماست کنجدی
- نصف پیمانه خمیر کنجد (ارده)
- نصف پیمانه ماست ساده
- ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
طرز تهیه فلافل لبنانی

۴- با کمک کاردک بزرگ آشپزی، مواد را هم بزنید. نمک، زیره سبز، فلفل کاین، فلفل سیاه و آرد را اضافه کنید. خمیر را به خوبی هم بزنید. بیکینگ پودر را قبل از سرخ کردن فلافل به آن بیفزایید.

۵- روغن را در قابلمه متوسطی بریزید و روی حرارت زیاد بگذارید تا داغ شود. روغن باید خیلی داغ باشد. نوک قاشق را درون روغن بگذارید اگر جلز ولز کرد یعنی به اندازه کافی داغ شده.
۶- با یک قاشق بزرگ، یک گوله از مواد فلافل بردارید. آن را کف دست بگذارید و به شکل گلوله در بیاورید.

۷- با احتیاط فلافلها را درون روغن داغ بریزید. پس از سرخ شدن یک طرف فلافل، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود. ۴ تا ۵ دقیقه زمان برای سرخ شدن کافیست.
۸- سطح فلافل باید کاملا ترد و برشته باشد و داخل آن نرم.

۹- فلافل را درون نان لواش یا نان پیتا بگذارید، گوجهفرنگی، خیار، خیارشور و سس ماستِ کنجدی را اضافه کنید و داغ سرو کنید.
۱۰- برای تهیه سس ماست کنجدی هم همه مواد را با هم مخلوط کنید.
ارزش غذایی
- کالری: ۱۰۸
- کربوهدیرات: ۱۲ گرم
- پروتئین: ۴ گرم
- چربی: ۴ گرم
- پتاسیم: ۲۰۲ گرم
- فیبر: ۳ گرم
- قند: ۲ گرم
- ویتامین A: یک درصد
- ویتامین ث: ۲٫۲ درصد
- کلسیم: ۴ درصد
- آهن: ۸٫۲ درصد