طب سنتی هیچ تاثیری در درمان این بیماری ندارد

دکتر احسان محمدیانی نژاد اظهار کرد: فرد جوان یا میانسالی که در سالهای فعالیت خود هستند و انبوهی از آرزوها دارند، به یکباره دچار بیماری مزمنی میشوند که برای سالهای طولانی یا حتی پایان عمر باید با آن زندگی کنند. طبیعی است که همیشه به دنبال راهی هستند تا بیماری برای همیشه ریشه کن شود. بخش زیادی از علت این موضوع به این دلیل است که ما اطلاعات کافی در اختیار مردم نمیگذاریم؛ در نتیجه طبیعی است که افرادی خارج از سیستم علمی برای سودجویی یا خودنمایی به این حوزه وارد شوند. آنها میتوانند روی افکار عمومی به خصوص بیماران ام اس تاثیرگذار باشند.
وی ادامه داد: هنوز هم بسیاری از بیماران ام اس تصور میکنند این بیماری برابر با ناتوانی است؛ در حالی که چنین نیست. حدود سه میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا هستند، اما هرکس بیماری خود را دارد. یکی از مشکلات ما همانندسازی بیماران است. آنها وقتی بیمار ناتوان دیگری را میبینند، آینده خود را شبیه به او میبینند؛ در حالی که ام اس یک بیماری هزار چهره است. بیماری ام اس با ورزش، شادزیستن، دوری از استرس و مدیریت صحیح آن، درمان موثر زودرس و استمرار و پایبندی به آن، کنترل میشود.
این فلوشیپ ام اس، با انتقاد از اطلاع رسانی نادرست درباره بیماری ام اس، اظهار کرد: گاهی برای جذب کمک، بیمار مبتلا به ام اس را روی ویلچر نشان میدهند و این بیماری را ناتوان کننده به مردم معرفی میکنند. از طرف دیگر اطلاعات درستی نیز به مردم منتقل نمیکنند و بیمار آینده سیاهی را با این شیوه از اطلاع رسانی برای خود میبیند؛ به همین دلیل روی آوردن به اخبار کذب طبیعی است.
محمدیانینژاد همچنین اضافه کرد: از طرف دیگر برخی از بیماران، بیماری خود را کتمان و تصور میکنند ام اس هیچ کاری با آنها ندارد و برای سالها از درمان دور میشوند؛ در نتیجه به درمانهای تایید نشدهای مانند طب سنتی و غیرمدرن روی میآورند. در حالی که این درمانها هیچ جایگاه ثابت شدهای در درمان ام اس ندارند و این امکان وجود دارد که در طولانی مدت باعث ناتوانی بیمار شود.