شبکه خانگی به کدام سو می رود؟

سریال خانگی «آسپرین» بطوراعلام نشده وناگهانی نیمه کاره رها می شود و مردمی که باچندین قسمت این سریال به معماهای تو در توی آن علاقمند شده اند بلاتکلیف به حال خود رها می شوند. سوپرمارکت های محلات شهر و فروشندگان مغازه های شبکه خانگی بطور نصفه و نیمه اعلام می کنند که سری اول این سریال تمام شد و سری دوم آن بعد از عید احتمالا(؟!) می آید.
بیش از یک ماه است که در ایام شادی و تفریح مردم از قسمت پنجم سریال خانگی «عاشقانه» خبری نیست و در یکی ـ دو روز اخیر اعلام شده است که شاید ۲۸ فروردین ماه این قسمت وارد بازار شود.
سری مجموعه های ۴ قسمتی شام ایرانی ، سریال های نصف و نیمه طنز و کمدی و… شرایطی بد تری هم دارند و سریال دیگری که یکی ـ دو سال گذشته بیرنگ به بازار داده بود ، بطور ناگهانی با یک پایان دلسرد کننده قطع می شود.
چند سالی است که همه اهالی هنر را در ابتدای مطالب سی دی ها به کار کشیده ایم تا مردم را ترغیب کنند که برای حمایت از محصولات هنری و زحمات اهالی هنر از کپی برداری غیرقانونی وقاچاق پرهیز کنند.
در این میان پیوسته از نهادی به نام شبکه خانگی فیلم وسریال صحبت و گفته می شود که فلان سریال یا فلان فیلم مجوز انتشار در شبکه خانگی گرفت.
یعنی باور کنیم نهادی هست و برنامه ریزی و مدیریتی بر این شبکه حاکم است. اما گویا این عنوان پر طمطراق فقط نقش پلیس و صدور مجوز را دارد واساسا مشتری بازار شبکه خانگی فیلم و سریال نه احترامی دارند و نه ارزش اعتنایی!
گویا فقط ماموریت این نهاد ممیزی و کنترل محتوای فیلم ها و سریال ها و احیانا جلوگیری از استفاده از افراد ممنوع الفلان است و این که مبادا کسی پیدا شود و لگدی به هنجار های اجتماعی خاص بزند!
چرا باید این بازار چند میلیاردی با هزاران اشتغال مفید و تاثیر گذار در اقتصاد هنر، فاقد مطالعات میدانی و مردمی و هدف گذاری ، تعیین راهبرد، سیاست های تولید و فروش وبرنامه ریزی های حرفه ای و مردمی باشد؟
جنابان آقایان و خانم های مسئول شبکه خانگی! ایضا مدیران شرکت های توزیع لوح فشرده های فیلم ها و سریال ها! ایضا تهیه کنندگان و سرمایه گذاران این فیلم ها و سریال ها و ایضا عوامل تولید آنها!
آیا میدانید که:
– مردم احساس دارند و با این سریال ها ارتباط احساسی و کنجکاوانه بر قرار می کنند.
– مردم حق دارند برنامه ریزی تفریحی بکنند.
– خیلی از خانواده ها برای دیدن سریال های شما بطور هفتگی برنامه دورهمی برگذار می کنند.
– گرچه بنا به گفته رییس خانه سینما ، الحمدلله در سه سال اخیر فروش سینما ها رشد ۴۰۰درصدی را تجربه می کنند، اما بیشترین داوری های مردمی در مورد آثار سینمایی کشور بعد از انتشار در شبکه خانگی صورت می گیرد.
– مردم به احترام صنف شما بازار قاچاق فیلم و سریال را روز به روز محدود تر می کنند.
– مردم ابزار شما برای کاسبی نیستند، بلکه هدف و صاحب علّه شما برای این فعالیت به شمار می روند.
– در موارد متعددی فیلم ها و سریال های شبکه پولی خانگی از فیلم و سریال های رایگان سیما پیش افتاده است.
اصلا شما بر این باور رسیده است که همین شبکه خانگی در کنار اکران سینماها و برنامه های صدا و سیما ، به یک رسانه قدرتمند تبدیل شده است؟
آیا اصلا می دانید که خصوصی ترین شبکه قدرتمند کشور شده اید؟
حضرات فعال هنری!
هرجای دنیا چنین بازاری مانند شبکه خانگی فیلم سریال ظهور می کرد، برنامه ریزی های سنجیده و استفاده از پیشرفته ترین فن اوری های ممکن را برای حضور در این بازار بسیج می کردند، درحالی که همه نوآوری شما در دی وی دی کردن سی دی ها و استفاده از پرفراژ به جای چسب درب جلد الواح فشرده خلاصه شده است.
عالی جنابان!
شما وظیفه دارید به احترام همین مردم ، کارهایتان را سنجیده و برنامه ریزی شده انجام دهید و حق ندارید هنجار های مطلوب مردم را با تشخیص خود برای بازارسازی بهتر فیلم وسریالتان بهم بزنید.
این بازار اخلاق و آداب صنفی در قبال مشتریان را نیاز دارد، و باید حرمت مشتریان در تصمیم گیری های فعالیت های شما احساس شود.
لطفا مراقبت فرمایید که شرایط پیش نیاید که آبروداران هنری کشور هم نتوانند رابطه اعتماد آمیز بین شما و مردم را احیا کنند.