سکسکه و هشدارهای آن درباره سلامت
سکسکه در هر کسی رخ میدهد و معمولاً در مدت کوتاهی از بین میرود اما سکسکههای طولانی مدت با مسائل جدی سلامت ممکن است در ارتباط باشند:
استرس زیاد: افرادی که دچار استرسهای عصبی هستند، بیشتر از سایرین دچار عارضه سکسکه موقت و کوتاه مدت میشوند. از عوامل مؤثر دیگر در بروز سکسکههای موقت، میتوان از هیجانات عاطفی، تشویش و اضطراب نام برد.
سرطان: سکسکه میتواند با حضور برخی از سرطانها از جمله سرطان معده یا لنف ارتباط داشته باشد. سکسکهای که بیش از ۳۰ روز ادامه داشته باشد و نسبت به درمان مقاوم شود، با سرطانهای مذکور مرتبط است.
پنومونی: سکسکه طولانی مدت میتواند نشانهای از ابتلا به ذات الریه باشد. سکسکه در کنار علائمی مانند درد قفسه سینه، لرز، تب شدید، و شاید تنگی نفس، نیاز به پیگیری از نظر ابتلا به ذات الریه دارد. پزشک احتمالاً عکس قفسه سینه را برای تعیین ابتلا به این بیماری تجویز خواهد کرد.
سکته مغزی اولیه: محققان دانشگاه ایالتی اوهایو اعلام کردهاند که هنوز برخی نمیدانند سکسکه میتواند از نشانههای سکته مغزی باشد. سکسکه همراه با درد قفسه سینه، تهوع، گیجی، ضعف عمومی به عنوان برخی از علائم سکته مغزی منحصر به فرد است که اغلب زنان ممکن است تجربه کنند.
حمله قلبی: سکسکه طولانی مدت که به طور ناگهانی آغاز میشود، یکی از نشانههای حمله قلبی است، حتی اگر با علائم دیگری مانند عرق کردن، ضعف، درد قفسه سینه و … همراه نباشد. با این حال مانند سرطان، به ندرت میتوان سکسکه را به حمله قلبی مربوط دانست.