زیبایی با طب سنتی
یکی از مقوله های مهم زیبایی ظاهری، سلامت پوست، مو و دندان هاست. در این مطلب به توصیه های طب سنتی برای رفع تیرگی پوست، جوش ها، زردی دندان ها و شوره ی سر می پردازیم.
نسخه ی طب سنتی برای زیبایی پوست
در درمان همه بیماری ها باید به سیستم داخلی بدن توجه کرد، تقویت اعضایی مثل مغز، کبد و معده، خود از راه های درمان بیماری ها از جمله بیماری های پوست است،متخصصان طب سنتی برای درمان بیماری های پوست به طور مستقیم سراغ پوست نمی روند و ابتدا اختلال اندام های درونی بدن را بررسی کرده و منشأ بیماری های پوستی را پیدا می کنند.
تیرگی رنگ پوست
تیرگی رنگ پوست از غلبه سودا ایجاد می شود مصرف داروهای ضد سودا به روشن شدن پوست کمک می کند و اگر فرد یبوست داشته باشد باید یبوستش را برطرف کند تا صورتش روشن شود.
* شیر افتیمون: ترکیب یک لیوان شیر داغ به همراه یک قاشق افتیمون و کمی نبات به رفع سودای خون کمک می کند. بدین منظور بهتر است ۱۰ دقیقه افتیمون داخل شیر بماند و سپس صاف شود. مخلوط به دست آمده که شیر افتیمون نام دارد برای رفع ناراحتی های اعصاب مانند بی خوابی، افسردگی و … بسیار مفید است.
* روغن بنفشه: مالیدن روغن بنفشه به صورت تیرگی های پوست را از بین می رود.
* گیاهانی مانند بسفایج، سنای مکی، گلسرخ، صبر زرد خاصیت مسهلی داشته و خون را صاف می کند چرا که تجمع مواد زائد عامل تیرگی پوست است.
سفیدی لب ها
سفیدی لب ها نشانه کم خونی است و باید چنین افرادی داروها و غذاهای خونساز مصرف کنند.
* مواد غذایی که صاف کننده خون هستند به خون سازی بهتر کمک می کنند مانند برگ چغندر، کاسنی، عناب، شاتره، ترنجبین که خون را تصفیه کرده و صورت را صاف و شفاف می کنند.
خال های گوشتی
موثرترین راه برای درمان خال های گوشتی و لکه های صورت استفاده از ماسک نوره یا واجبی با هم وزنش حنا است؛ بهتر است که نوره را خود افراد با ترکیب کردن زرنیخ و آهک تهیه کنند.
این پودر را با آب مخلوط کنند، بر روی خال ها و لکه های صورت به صورت ماسک قرار دهند و با کیسه روی آن را بپوشانند تا خشک نشود، سپس بعد از گذشت ۷ الی ۸ ساعت بشویند، اگر به این کار مداومت کنند، بهبود پیدا خواهند کرد.
جوش ها پوستی
مصرف بالای انواع فست فود و غذای آماده، سرخ کردنی و غذاهای چرب، غذاهای تند و پرادویه، آجیل های بوداده، انواع نوشابه، شیرینی و شکلات های مصنوعی، قند و شکر و سس ها در عملکرد کبد اختلال ایجاد کرده و باعث افزایش شوره سر می شوند
افرادی که پُرخور هستند بیشتر دچار جوش های صورت می شوند بنابراین غذا درمانی خود از راه های حفظ سلامت پوست است. رعایت اصول غذا خوردن بسیار اهمیت دارد و بهتر است که افراد از مصرف آب و سالاد با غذای خودشان پرهیز کنند و سالاد را نیم تا یک ساعت قبل از غذای اصلی خود مصرف کنند.
افرادی که پرخور هستند بیشتر دچار جوش های صورت می شوند و به این افراد توصیه می کنیم که هفته ای یک بار آشی از سبزی هایی مانند گشنیز تهیه کنند از صبح تا شب هر زمان که احساس گرسنگی کردند از این آش مصرف کند و اگر همین منوال را تا مدتی رعایت کنند،
کم کم جوش های صورتشان از بین می رود. در واقع این آش گشنیز به سمزدایی از بدن بسیار کمک می کند.
پوست دارای منافذ ریزی است که از آن ها به نام «مثام» یاد می شود و این منافذ مسیر خروج مواد زائد از پوست هستند و عرق از این منافذ خارج می شود و پوست یک اندام دفعی محسوب می شود.
آشنایی با مراحل هضم چهارگانه نشان می دهد که دلیل ایجاد جوش های پوستی چیست؟
هضم اول در معده است و ماده دفعی آن مدفوع بوده و هضم دوم در کبد است که ماده دفعی آن ادرار است و هضم سوم و چهارم ماده دفعی آن از پوست خارج می شود و اگر ماده غلظتش مناسب باشد مواد زائد به صورت ناخن، مو، عرق، چرک و… خارج می شود.
برخی از مواد زائد به سمت پوست می آید ولی قابلیت خارج شدن از منافذ را نداشته باشد چرا که غلظت ماده زائد زیاد است و ممکن است بیماری هایی مانند پسوریازیس را ایجاد کند.