زنان ۳ برابر بیشتر از مردان دچار واریس می شوند
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: زنان سه برابر بیشتر از مردان به واریس مبتلا می شوند و سن ابتلای آنان به این بیماری بین ۲۰ تا ۴۰ سال است.
محمد میری افزود: واریس رگ های نازک ریزی است که گاهی از زیر پوست خودنمایی کرده و ظاهر پوست را زشت می کد.
وی اظهار داشت: واریس انواع مختلفی از جمله خفیف، متوسط و پیشرفته دارد که در موارد شدید، عروق خیلی برجسته و کبود شده و باعث خونریزی و ضایعات پوستی می شود.
این متخصص عروق ادامه داد: تسهیل برگشت خون از سیاهرگ به قلب توسط یکسری از دریچه های لانه کبوتری در سیاهرگ ها انجام می شود و هر زمان که این دریچه ها با مشکلی مواجه شوند واریس به وجود می آید.
میری اضافه کرد: چاقی و اضافه وزن به ویژه در اطراف شکم، فشار اضافی را بر ساق پا تحمیل می کند، بارداری در زنان و همچنین ایجاد توده ها و تومورهایی که در ناحیه لگن و شکم به وجود می آید هم می تواند یکی از عوامل ابتلا به واریس محسوب شود.
این پزشک گفت: نشستنهای طولانیمدت و بیحرکت میتواند باعث ایجاد واریس شود، بستن کمربندهای خیلی تنگ و پوشیدن شلوارهای خیلی چسبان و هر عامل دیگری که گردش خون طبیعی پا را به هم بزند نیز ممکن است باعث فشار و ناراحتی پا شود بنابراین استفاده مداوم از این لباسها ممکن است ایجاد واریس را تسریع کند.
میری توضیح داد: علاوه بر این قرار گرفتن در محیط های گرم مانند سونا و حمام بخار باعث میشود که تعریق افزایش پیدا کند و عروق پوست گشاد شوند. بنابراین گرما ممکن است علایم واریس را تشدید کند. از طرف دیگر سرما باعث میشود عروق پوست منقبض شوند و علایم واریس به طور موقت کاهش پیدا کنند.
وی اظهار داشت: برای پیشگیری از ابتلا به واریس لازم است افراد به طور منظم ورزش کنند و انجام فعالیت های بدنی دیگر مانند تمیز کردن خانه، پیاده رفتن به سر کار و غیره نیز می تواند به بهبود جریان خون کمک کند.
میری ادامه داد: اگر برخی افراد کارشان به گونه ای باشد که مدت طولانی می نشینند یا سر پا می ایستند، بهتر است هر چند دقیقه یک بار حرکات کششی انجام داده و وضعیت نشستن خود را عوض کنند.
وی با بیان اینکه انجام هر حرکت کمک می کند تا گردش خون تحریک شود، گفت: ماساژ خوب کلید بهبود و افزایش جریان خون است و برای پیشگیری و مقابله این بیماری موثر است.
این پزشک گفت: برنامه غذایی نقش مهمی در پیشگیری و درمان واریس دارد و توصیه می شود مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها و ویتامین های C و A بیشتر مصرف شود.