زمانی که فرزندمان مورد قلدری قرار گرفت چه کنیم ؟
به گزارش تریتا نیوز، چگونه باید والدین با فرزندشان که مورد قلدری قرار گرفته برخورد کنند.
زمانی که شنیدید فرزندتان مورد قلدری قرار گرفته است، خیلی سخت است که عکس العمل احساسی نشان ندهید. اما محققان دریافته اند که عکس العمل شما تاثیر شایانی بر بهبود و تجدید قوای فرزندتان دارد. به علاوه، شکوه و شکایت های شما بر نحوه ی مواجه و مقابله فرزندتان با این مشکل تاثیر دارد.
اگر فرزندتان مورد آزار و قلدری قرار گرفته، راههایی وجود دارد که کمک کنید تا تاثیر پایدار آن را کاهش دهید. برای مثال، علی رغم هر قدر که ناراحت یا عصبانی هستید تمرکزتان را معطوف بر آرامش و حمایت کنید.
به خاطر داشته باشید که کودکان اغلب به والدین شان چیزی درمورد قلدری همکلاسی یا هم مدرسه ای های شان نمی گویند چون آنها احساس شرمندگی، معذب بودن یا سردرگمی دارند. شما که نمی خواهید باعث شوید آنها دفعه بعد که دچار مشکلی شدند با شما در میان نگذارند. همچنین، تمرین کنید تا خوب گوش کنید و به هیچ وجه از این گونه سوالات از او نپرسید” تو چه کار کردی که اون با تو این کار را کرد؟” شما به هیچ وجه نباید فرزندتان را مورد انتقاد قرار دهید و یا تجربه او را ناچیز و بی ارزش قلمداد کنید. به جای آن، بگذارید حرفش را کامل بزند و وسط حرف او نپرید و بر آنچه که او می گوید تمرکز کنید. و این شش چیز را به فرزندتان بگویید.
“این که برایم تعریف کردی نشانه شجاعت و جرات تو است.” گاهی اوقات، بچه ها سکوت می کنند چون آنها نگرانند که اگر این اتفاق را گزارش دهند شرایط برایشان بدتر شود. بقیه بچه ها نگران عکس العمل بزرگترها هستند. برای مثال، آنها فکر می کنند که آیا بزرگترها درمورد این قلدری و آزار کاری می کنند یا نه. و نگران هستند که مجبورشان کنید علی رغم اینکه زیادی ترسیده اند مقابله به مثل کنند. در نتیجه، خیلی مهم است که فرزندتان را برای صحبت کردن درمورد قلدری تحسین و تمجید کنید. به او بفهمانید که می دانید چقدر صحبت کردن درمورد این موضوع برایش دشوار و سخت است. به فرزندتان اطمینان دهید که نه تنها صحبت کردن در مورد قلدری نه تنها نشانه شجاعت و جسارت اوست بلکه بهترین شیوه برای مقابله با آن است.
” به هیچ وجه تقصیر تو نیست.” گاهی اوقات کودکان احساس می کنند که کاری کرده اند که باعث این رفتار و قلدری با آنها شده است. بنابراین گفتن این جمله توسط یک بزرگتر این شرمندگی و ناراحتی را عمیق تر می کند. به فرزندتان خاطر نشان کنید که فرد قلدر مرتکب این کار شده است و مقصر اوست؛ و مسئولیت این کار هم به عهده ی افراد قلدر است. همچنین کاری کنید که فرزندتان متوجه شود که تنها نیست. قلدری برای بسیاری از افراد اتفاق می افتد اما با هم دیگر می توانید بفهمید که چه کار می توانید بکنید که جلو این کار را بگیرید.
“چطور می خواهی با این موضوع برخورد کنی؟” به فرزندتان بگویید هر طور که او بخواهد این قلدری ها را مدیریت کند شما به تصمیم او احترام می گذارید. این کار به او این قدرت را می دهد تا از نظر ذهنی از قالب یک قربانی خارج شود و احساس توانمندی و قدرت کند. این اصلا ایده خوبی نیست که مسئولیت این کار را به عهده بگیرید و همه چیز را شما برای فرزندتان مرتب و رفع و رجوع کنید. به جای آن، به فرزندتان کمک کنید تا به انتخابهای متفاوتی که برای مقابله با این شرایط پیش رو دارد با دقت توجه کند و سپس در تصمیم گیری از بین این انتخابها به او کمک کنید.
“من به تو کمک می کنم.” با وجودی که آموزش مهارت حل مسئله به فرزندتان بسیار مهم است، اما در تماس با مسئولین مدرسه خصوصا در صورتی که فرزندتان تهدید شده، جسمی آسیب دیده یا قلدری شدید شده به هیچ وجه تعلل نکنید. خیلی مهم است که پرسنل مدرسه وارد این حلقه شوند حتی زمانی که خشونت جنسی باشد. همه انواع قلدری عواقب و پیامدهایی دارد و هر گونه کوتاهی و تعلل در کمک گرفتن از بیرون می تواند منجر به بدتر شرایط برای فرزندتان شود.
“همفکری کنید تا ببینید چگونه می توانید مانع چنین اتفاقاتی شوید.” به فرزندتان کمک کنید که کمی از این مسئله فاصله بگیرد و به آینده امیدوارتر باشد و در کنار نصیحت های عملی مانند اینکه به همراه یک دوست به کلاس برود یا با همکلاسی هایش ناهار بخورد، به فرزندتان یاد دهید که کانون بحران قلدری در مدرسه است. اگر ممکن است باید از بودن در چنین جاهایی که می تواند امکان قلدری را فراهم کند اجتناب کند. به علاوه، فرزندتان را درگیر فعالیتهایی در خارج از مدرسه کنید و چیزهایی را پیدا کنید که عزت نفس و اعتماد به نفس فرزندتان را تقویت کند. اما در همه حال به فرزندتان گوش دهید آن هم با دل و جان. گوش کنید و ببینید که فرزندتان فکر می کند چه چیزی می تواند موثر و مفید باشد. خلاقیت و افکار فرزندتان ممکن است شما را شوکه کند. سپس، تمام تلاش تان را کنید تا بتواند افکارش را محقق کند.
” چه کسی از تو حمایت می کند؟” ممکن است به نظر سوال احمقانه ای برسد، اما زمانی که پای قلدری به میان می آید، همسالان و همکلاسی های فرزندتان می توانند کمک مهمی برای پیشگیری از چنین حوادثی در آینده باشند. در حقیقت، تحقیقات نشان می دهد که داشتن دوست و رابطه دوستانه می تواند مانع قلدری شود. به فرزندتان کمک کنید تا افرادی را بیابد که می تواند از دوستی آنها در مدرسه کمک بگیرد. برای مثال، آیا کسی هست که با او سر کلاس بروی؟ یا مسیر مدرسه را طی کند؟ آیا کسی هست که موقع ناهار یا در اتوبوس کنار او بنشیند؟ اگر فرزندتان دوست چندانی ندارد که بتواند روی آنها حساب کند به او کمک کنید تا روابط دوستانه بهتری ایجاد کند. از او بخواهید در مدرسه بزرگسال مطمئنی پیدا کند و در صورت لزوم به او مراجعه کند.