زردآلو و قیسی؛ میان وعده ای مناسب
در طب سنتی چینی زردآلو به جهت دارا بودن مس مورد توجه قرار گرفت.
امروزه در چین برای درمان کم خونی از زردآلو استفاده میکنند؛ و از آنجا که معتقدند این میوه باعث افزایش سطح مایعات یین “yin” در بدن میشود از آن برای درمان خشکی ریه، آسم، و رفع تشنگی و خشکی گلو استفاده میکنند.
فواید خاص زردآلو
زردآلو و سرطان معده و ریه
زردآلو منبع مفید بتاکاروتن است. انجمن جهانی تحقیقات سرطان در سال ۱۹۹۸ پس از مطالعه بر روی ارتباط بین بتاکاروتن و سرطان معده اعلام کرد که دریافت کاروتنوئید بالا احتمالاً میتواند به کاهش خطر سرطان معده کمک میکند.
این خاصیت محافظتی احتمالا مربوط به توانایی بتاکاروتن در دفع مواد سرطانزا از بدن است.
زردآلو و فشار خون بالا
قیسی منبع غنی از پتاسیم است که در هر ۱۰۰ گرم آن، ۱/۴ گرم پتاسیم وجود دارد.
مشاهده شده است گنجاندن ۲/۵ تا ۳/۹ گرم پتاسیم در رژیم غذایی روزانه به کاهش فشار خون در افراد سالم و مبتلایان به فشار خون بالا کمک میکند.
زردآلو و افسردگی در سالمندان
پوره زردآلو میان وعده بسیار عالی برای سالمندانی است که از افسردگی و اختلال حواس ناشی از کمبود پتاسیم رنج میبرند.
زردآلو و شب کوری
کمبود مواد غذایی غنی از کاروتن، پیشساز ویتامین A، در رژیم غذایی میتواند به اختلال در تطابق دید در تاریکی خصوصاً در سالمندان که کمتر از میوهها و سبزیهای تازه استفاده میکنند، منجر شود.
از آنجا که زردآلو از منابع خوب کاروتن است میتواند در پیشگیری از شب کوری مؤثر باشد.
زردآلو و تخلیه ذخایر انرژی سلولهای عضلانی
از آنجا که زردآلوی تازه به آهستگی هضم میشود و قند خون را بتدریج افزایش میدهد بنابراین مصرف منظم آن برای ورزشکاران، چند ساعت قبل از شروع تمرینات و در فواصل تمرین برای جبران انرژی عضلانی از دست رفته بسیار مناسب است.
زردآلو و مشکل اضافه وزن
گر چه زردآلوی تازه طعم شیرینی دارد ولی مقدار انرژی آن نسبتاً پایین است.
بعلاوه زردآلو حاوی مقداری فیبر است و بتدریج قند خود را در خون آزاد میکند.
بنابراین به آسانی میتوان دریافت که چرا زردآلو یک میان وعده بسیار عالی و کم کالری برای رژیمهای کاهش وزن است.