زایمان زود رس و آسیب های آن برای نوزاد!!
به گزارش تریتا نیوز ،الهه طوسی ، متخصص زنان و زایمان، بسیاری از زنان به خصوص آنهایی که بارداری قبلی شان موفق نبوده، سقط شده یا جنین به هر دلیلی به سلامت به دنیا نیامده، یا متاسفانه معضلی که امروزه گریبان گیر بسیاری از خانواده ها شده و آن هم تاریخ تولدی خاص و منحصر به فرد برای کودک، باعث شده که با زودتر از موعد به دنیا آوردن نوزاد نفسی راحت بکشند و خوشحالی مضاعفی را تجربه نمایند. اما آنها غافل اند که فاکتورهای بسیار و پیچیده ای بر سلامت و بقای نوزاد زودرس تاثیر می گذارد و می تواند سلامت او را به خطر بیاندازد و یا وی را دچار ناتوانی یا صدماتی بعد از تولد کند.
زایمان قبل از۲۸ هفته بسیار خطرناک است و هر چه نوزاد به ۳۷ هفتگی نزدیکتر باشد سلامتش بهتر خواهد بود. شما باید بدانید که فرزند زودرس تان با چه مشکلاتی ممکن است مواجه شود.در اینجا برخی از مشکلاتی که نوزادان رودرس با آن مواجه می شوند آورده شده است.
آپنه نوزاد نارس
از آنجا که مغز و ششهای نوزادان کاملا تکمیل نشده است، آپنه و وقفه تنفسی معمولا در ۸۵ درصد نوزادانی که قبل از ۳۴ هفته به دنیا می آیند دیده می شود و اتفاق می افتد. ممکن است آپنه همزمان با کاهش ضربان قلب باشد. تحریک می تواند باعث شود که نوزاد دوباره نفس بکشد.
زردی یا یرقان
زردی یا یرقان که عبارت است زرد شدن پوست به خاطر بیلیروبین محصول سلولهای قرمز خون ایجاد می شود. معمولا نصف نوزادان و ۸۰ درصد نوزادان زودرس را شامل می شود. نوزادان نارس در خطر افزایش سریع بیلیروبین هستند و باید بدانید که سطح بالای بیلیروبین باعث آسیب به مغز می شود.
اختلال تنفسی
اختلال تنفسی معمولا بیش از ۴۳ درصد نوزادان نارسی را که بین ۳۰ و ۳۲ هفته به دنیا می آیند درگیر می کند، و تقریبا همه نوزادان قبل از ۳۰ هفته با این مشکل دست به گریبان هستند. نوزادانی که کامل رسیده اندسرفکتنت دارند، ماده ای شیمیایی که باعث خاصیت اتساع پذیری بافت ریه می گردد. بدون سرفکتنت کافی، ریه نوزادان نارس خاصیت اتساع پذیری ندارد و باد نمی شود. بنابراین بسیاری از این نوزادان نارس نیازمند تنفس مصنوعی یا سرفکتنت مصنوعی هستند تا ریه آنها کامل شود.
ریفلاکس معده
رفلکس معده تقریبا نیمی از نوزادان نارس را درگیر می کند. در رفلکس شدید معده، محتوای معده پس زده می شود و نوزاد بالا می آورد. نوزادان مبتلا به رفلکس معده زیادی استفراغ و بالا آوردن دارند، البته این حالت عوارضی هم دارد مانند استفراغ، کاهش وزن، یا مشکلات تنفسی مانند سرفه یا التهاب ریه. در شرایطی ممکن است درمانهای دارویی انجام شود تا نوزاد با بزرگتر شدن بهتر شود.
سپسیز
وجود میکروارگانیسم بیماری زا یا باکتری در خون است، سپسیز یک مشکل جدی در نوزادان نارس است. سپسیز ممکن است زمانی که نوزاد در معرض باکتری در رحم یا کانال تولد یا بعدا از ابزار و لوازم آلوده مبتلا شده باشد. نشانه های این بیماری شامل مشکلات تنفسی، افت سطح هوشیاری، تورم شکم است. آنتی بیوتیک برای درمان سپسیز تجویز می شود.
اینها فقط برخی از بیماریها و عوارض ناشی از زایمان زودرس نوزادان است، بنابراین با تامل و تحمل و دور اندیشی فرزندی سالم خواهید داشت. البته قصد ما در اینجا نشان دادن برخی از عوارض ناشی از زایمان زود رس بود که در صورت بروز چنین اتفاقهایی با پزشک متخصص مشورت کنید.