روایت حرفهای بانوی فیلمساز از “دسته دختران “

تریتا نیوز، مهناز خدادوست ،هر چقدر که تاریخ را مردانه نوشته باشند، باز هم نمیتوان نقش ارزنده ای زنان در طول تاریخ انقلاب اسلامی که همواره دوشادوش مردان، تاریخ را ساختهاند و سرنوشتها را رقم زدند،را نادیده گرفت. اگرچه در تاریخ بشر بر جنبههای عاطفی و احساسی زنان تکیه شده، اما زنان ایران زمین در تمامی صحنهها در کنار مردان جانانه و تاریخ ساز ظاهر شدهاند.
خیلی دردناک است که مجبور باشی فقط بسوزی و بسازی و هیچ راه نجاتی نباشد. گاهی سکوت کردن و دم نزدن، مرگ تدریجی است… هشت سال جنگ بیامان، حسرت شاد بودن و جوانی کردن را روی دل خیلی از دختران و بانوان این دیار گذاشت، چه کسی از دل آدمها خبر دارد؟…
فیلم “دسته دختران ” یکی از عرصه هایی که زنان به خوبی نقش خود رادر آن ایفا نمودند، با شروع جنگ تحمیلی زنان در کنار مردان به عنوان بخش قابل توجهی از جمعیت کشور، وظیفه خود را برای حفظ میهن از تجاوز دشمن به نحو مطلوب انجام دادند و با توجه به شرایط موجود به ایفای نقش خود پرداختند. اینان سربازان گمنامی بودند که بار سنگین تدارکات جبهه جنگ و برخی وظایف دیگر را بردوش می کشیدند. هجوم یک باره دشمن به مناطق مرزی و هم چنین بمباران های هوایی به شهرها ایجاب می نمود که زنان به صورت مستقیم در مناطق جنگی حضور پیداکنند.
با توجه به نقش غیرمستقیم زنان در جنگ تحمیلی هنوز آنچنانکه شایسته است از فداکاری، مقاومت و ایثار آنان سخن به میان نیامده است. در حالیکه آنان در پشت صحنه نقش عظیمی ایفا میکردند که هیچ دوربینی نتوانسته است این نقش را سزاوارانه به تصویر بکشاند.
فیلم “دسته دختران” همه مسائل و جنبههای مختلف جنگ ، ایثار و فداکاری های زنان مبارز ونقش پر اهمیت مادران و همسران را به خوبی به تصویر کشیده است.
مهمتر از همه اینکه یک کارگردان زن به نام منیر قیدی، پیشتاز تولید فیلمی شده پر از نماهای کوبنده درباره زنان فداکاری که ایستادند تا خرمشهر از کف نرود.
قیدی نشان داده اگر همچنان مسیر رو به جلوی خود را ادامه دهد در سالهای آتی جایگاهی بسیار فراتر خواهد داشت از همه کارگردانان زن این سالها.