روایت بیواسطه دانشجوی خط امام دیروز و استاد دانشگاه امروز: تسخیر لانه جاسوسی امریکا در ایران پیامد بیعدالتی در روابط بینالملل بود
تریتا نیوز -آقای دکتر امامی رضوی استاد گروه جراحی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر فرهنگستان علوم پزشکی ایران در سال ۱۳۵۸ از دانشجویان پیرو خط امام بود که در تسخیر لانه جاسوسی (سفارت سابق آمریکا) در تهران مشارکت داشت. او در گفتگویی با روابط عمومی و امور بینالملل فرهنگستان علوم پزشکی به تشریح اهمیت این رخداد مهم تاریخی پرداخت و نقد آن را ناشی از نادیده گرفتن عدالت در روابط بینالملل معاصر دانست.
دبیر فرهنگستان با اشاره به اینکه پرسش نسل امروز در باره چرایی این اقدام را باید با توجه به حق وتوی ابرقدرتها پاسخ دهیم، گفت: قوانین دیپلماتیک را میتوان درست و ارزشمند دانست اما مشروط بر آنکه این قوانین در سراسر جهان و برای تمام ملتها با شیوهای جامع و عادلانه اجرا شوند. چهره استکباری آمریکا و استطالههای او را در همین ایام اخیر با نسل کشی مردم بیگناه غزه توسط رژیم صهیونیستی و حمایت بیچون و چرا از تداوم این جنایات میتوان مشاهده کرد. چگونه عدالتی را در این سکوت جامعه جهانی و ناکارآمدی قوانین بینالمللی میتوان تصور کرد؟ اکنون همگان شاهدند که محور استکباری هر کاری را که منفعتی در آن داشته و تمایل به انجام آن دارد با این قوانین قابل تایید میداند. اما در مقابل هر اقدام و تصمیمی که منافع و رفتارهای استکبار را به چالش بکشد، حتی اگر با سازوکارهای قوانین بینالمللی به شورای امنیت و سازمان ملل هم برسد، در نهایت از طریق حق وتوی خود قابل خدشه دانسته، مانع به نتیجه رسیدن آن خواهد شد.
دکتر امامی رضوی افزود: حضرت امام (ره) فرموده بودند که حق وتوی ابرقدرتها همانند قانون جنگل است و ما این فرمایش ایشان را در تسخیر جاسوسخانه آمریکا در عمل مشاهده کردیم. آنها بیش از چهار دهه در پوشش سفارت مشغول اجرای طرحهای استثماری خود در ایران بودند اما انتظار داشتند با آنها برخوردی دیپلماتیک صورت گیرد و کسی مانع تداوم جاسوسیهای آنها علیه منافع ملت ایران و اقدامات مداخله جویانه ایشان نشود. بر سرکار آوردن حاکمان دست نشانده و به زندان افکندن و شکنجه کردن ملیگرایان و افراد وطن پرست از جمله مهمترین مداخلات آمریکا در ایران در سالهای پیش از انقلاب اسلامی بود که در تسخیر لانه جاسوسی در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ نگران افشای مدارک آن بودند.
دانشجوی پیرو خط امام سالهای نه چندان دور خطاب به دانشجویان کنونی در کشور گفت: شواهد کافی در دست است که در آن زمان تمام گروههای سیاسی از کمونیستها و منافقین (که در آن سالها مجاهدین خلق خوانده میشدند) از این حرکت افشاگرانه دانشجویان استقبال کردند. چهرههایی که در سالهای بعد به جرگه ضدانقلاب پیوستند اما در آن سالها برای همراهی با مردم به تایید تسخیر لانه جاسوسی پرداختند و خود را حامی آن معرفی میکردند. البته نهادهای رسمی نیز همچون مجلس خبرگان رهبری که آن زمان مشغول تدوین قانون اساسی بودند، یکپارچه از این اقدام حمایت کردند.
دکتر امامی رضوی در پایان این گفتگو تاکید کرد: اکنون میدانیم این اقدام تاریخی گامی مهم در جهت حفظ استقلال و یکپارچگی کشورمان بوده است که باید از تمام جوانان مشارکت کننده در آن تقدیر کرد. بهخصوص جوانانی که از جمع دانشجویان خط امام به خیل شهدا پیوستند همچون شهید محسن وزوایی، شهید عباس ورامینی و شهید کاوه . این شهدا که از دانشجویان پیرو خط امام بودند در دوران دفاع مقدس نیز کسوت رزمندگی پوشیدند و در راه دفاع از میهن به شهادت رسیدند.