راه های ابتلا به هپاتیت B را بشناسید!
سید موید علویان در نشست خبری با بیان اینکه امسال نسبت به قبل در زمینه مشکلات هپاتیت، وضعیت بهترى داریم، گفت: آمارهاى ما وضعیت بهترى را نسبت به کشورهاى منطقه در مورد دو ویروس هپاتیت بى و سى نشان مىدهد.
وی با اشاره به اینکه این ویروسها باعث بروز سرطان و سیروز کبد مىشود، ادامه داد: طى سالهاى اخیر سازمان بهداشت جهانى از ایدز به سمت هپاتیت رفته است. میزان مرگ و میر هپاتیت در جهان بیشتر از ایدز شده است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه در سال ٧٣ در کشور واکسیناسیون هپاتیت براى کودکان شروع شد، اظهار کرد: به همین دلیل هپاتیت در خصوص افراد زیر ٢٣ سال مطرح نیست و بیشترین مبتلایان به هپاتیت بى در کشور بین ٢٧ تا ۵٠ سال هستند.
علویان با اشاره به اینکه راههاى ابتلا به هپاتیت بی در کشور نسبت به گذشته تغییر کرده، افزود: پیش بینى مىکنیم که در کشور حدود یک میلیون و ۴٠٠ هزار نفر مبتلا به هپاتیت بى داریم.
وی با اشاره به راههای ابتلا به این بیماری، ادامه داد: خالکوبى غیربهداشتى، حجامت غیربهداشتى، رفتار جنسى غیر محافظت شده، قمه زدن از جمله خطراتى است که جامعه را از لحاظ ابتلا به هپاتیت تهدید مىکند.
این فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه هپاتیت بى در نوزادان و افراد زیر ٢٣ سال وجود ندارد، اظهار کرد: با رفتارهاى پرخطر و رفتارهاى غیر بهداشتى که با خون سر و کار دارد امکان ابتلا به این بیمارى وجود دارد.
علویان در ادامه به انجام واکسیناسیون هپاتیت برای حرفهها و افراد دیگر جامعه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر واکسیناسیون آرایشگرها، مسئولین جمع آورى پسماند در شهردارى، کودکان کار، زندانیان و اهداکنندگان مستمر خون نیز آغاز شده است.
وی افزود: این بیمارى قابل کنترل است و دارویى با عنوان TAF تا پایان امسال براى این بیمارى معرفى مىشود. این دارو عوارض داروى تنفوبیل را ندارد و تا پایان سال به بازار عرضه مىشود.
علویان در ادامه درباره بیمارى هپاتیت سى نیز اظهار کرد: افراد سرشناس بسیارى مثل فرهاد خواننده با هپاتیت سى فوت کردند. این بیمارى در گذشته از راه تزریق خون منتقل مىشد.
رییس شبکه هپاتیت ایران با اشاره به اینکه در ایران شیوع این بیمارى زیر نیم درصد و کمتر از کشورهاى همسایه است، گفت: بعد از کنترل خون، شیوع بیمارى از طریق تزریق و معتادان افزایش یافت. برنامه کشور براى کنترل و ریشهکنى بیمارى تا سال ١۴١٠ است.
وی درباره تعداد مبتلایان به هپاتیت سی نیز اظهار کرد: کلا در کشور، تعداد بیمار هموفیلى و دیالیزى مبتلا به هپاتیت سى زیر هزار نفر است.
این فوق تخصص گوارش و کبد درباره راههای ابتلا به این بیماری گفت: اعتیاد، رفتار جنسى پرخطر و خالکوبى غیربهداشتى از جمله موارد راههاى ابتلا به بیمارى هپاتیت سى است.
وی افزود: در ایران هپاتیت سی بیشتر در مردان شایع است که این مسئله به دلیل اعتیاد تزریقی بوده، در حالیکه این آمار در آذربایجان متفاوت بوده و مشخص شده که به دلیل مراجعه زنان به آرایشگاهها و کلینیکهای زیبایی و عدم توجه به مسائل بهداشتی هپاتیت سی در زنان این کشور بیشتر است.
علویان در خصوص قیمت داروی هپاتیت سی بیان کرد: آخرین قیمت داروى این بیمارى در کشور ۶٩ میلیون تومان بود، اما در حال حاضر ۵ شرکت ایرانى دارو را ساختند و داروها تحت پوشش بیمه است. این داروهاى ایرانى قیمتى بین ۶ تا ٧ میلیون دارند و درمان بیمارى در هشت استان، تهران، اصفهان، شهرکرد، مشهد و غیره به صورت رایگان انجام مىشود.
این استاد دانشگاه با اشاره به روز جهانی هپاتیت اظهار کرد: به مناسبت این روز در ششم مرداد، ۶۰ تا ۷۰ آزمایشگاه اعلام آمادگی کرده که آزمایش هپاتیت را برای مردم رایگان انجام میدهند و آدرس این آزمایشگاهها روی سایت شبکه هپاتیت درج شده است.
وی در پایان گفت: کسانى که دفترچه ندارند و بى بضاعت هستند نیز مىتوانند براى انجام آزمایش هپاتیت سى به بیمارستان شریعتى تهران مراجعه کنند.