رئيس فرهنگستان علوم پزشكي كشور در نشست خبري هفتمين همايش ملي سلامت معنوي اسلامي : فردي سالم است كه علاوه بر سلامت جسم ، از سلامت معنوي ، اجتماعي و رواني نيز برخوردار باشد

رئيس فرهنگستان علوم پزشكي گفت : فردي سالم است كه علاوه بر سلامت جسم ، از سلامت معنوي ، اجتماعي و رواني نيز برخوردار باشد .
تریتا نیوز -به گزارش روابط عمومی فرهنگستان علوم پزشکی كشور ، دکترسید علیرضا مرندی در نشست خبری همایش ملی سلامت معنوی اسلامي كه ۸ اسفند ماه سال جاري در محل فرهنگستان برگزار شد ، ضمن اشاره به برگزاري هفتمين همايش ملي سلامت معنوي اسلامي گفت: همایش سه روزه سلامت معنوی نزديك به ۱۰ سال است که این همایش برگزار میشود و در سالهای کرونا نیز به شکل غیرحضوری برگزار شد.
وي افزود : سلامت معنوی از بدو تاسیس سازمان بهداشت جهانی جزء تعریف سلامت نبود و سلامت را فقط در بعد جسم و رفاه اجتماعی تعریف کرده بودند اما تنها بیمار نبودن کافی نیست وفردي سالم است كه علاوه بر سلامت جسم ، از سلامت معنوي ، اجتماعي و رواني نيز برخوردار باشد .
دکتر مرندی با اشاره به این که سلامت معنوی بعدی از سلامت است افزود : این مسئله به پزشکان برمی گردد و پزشكان مسؤل سلامت جسمي ، رواني ،اجتماعي و بعد سلامت معنوي هستند اما موضوع سلامت معنوی آن طورکه باید برای همه جا نیفتاده است و بعضي می گویند پزشک چه کاری با سلامت معنوی دارد و ما بايد بيشتر روي بعد سلامت معنوي كار كنيم
وی درباده تعریف کلی سلامت معنوی در کشورهای اسلامی گفت: کشورهای غربی نمی خواستند موضوع سلامت معنوی با مسائل اعتقادی آمیخته شود ، البته کشورهای اسلامی هم تلاش زیادی نکردند اما سازمان بهداشت جهانی نتیجه گرفت که هر کشوری مطابق فرهنگ و وضعیت اجتماعی خود سلامت معنوی را تعریف کند. در کشورهای غربی سلامت معنوی به گونهای جا افتاد که خدا در آن ديده نشد ، البته این به معنای بی خدایی همه مردم غربی نیست، ولی کتاب و مقالات بر پایه بی خدایی است مثلا فردی که به بیماری مزمنی مانند سرطان مبتلا میشود به او تلقین میکنند موسیقی گوش کند، ورزش کند و… در واقع همه کارها برای سلامت این دنیای او است و او را برای مرگ آماده میکنند. البته موضوع سلامت معنوی سالها است که در کشورهای غربی جدی گرفته شده است. در کشورهای اسلامی هم مقالاتی برخی اساتید نوشتند ولی تقلیدی از همانهایی بود که غرب نوشته بود در واقع هیچکس در کشور نمیداند سلامت معنوی عملا چیست. دوم اینکه سلامت معنوی غربی ممکن است وارد آموزههای ما شود در حالی که نباید چنین اتفاقی بیفتد و باید تعریف دقیق سلامت معنوی داشته باشیم و بعد ببینیم چگونه آن را به مردم آموزش دهیم.
دکتر سید علیرضا مرندی اظهار کرد: سال ۱۳۹۲ خدمت رهبری رسیدیم و ایشان هم ما را برای ارائه تعریف دقیق سلامت معنوی تشویق کردند و با گذر زمان اساتید حوزهها هم همراهی کردند چراكه معنویت اسلامی است و روحانیت هم باید پاسداری و همراهی کنند.
مطالعات جهانی نشان میدهد دوران بارداری و مدتی پس از آن مناسب ترین زمان برای آموزش چنین مفاهیمی به کودک است چرا که مغز در این سنین در حال تکامل است و قابلیتها و توانمندیهای بسیار بالایی دارد که باید از این ظرفیت استفاده شود.
او با اشاره به نگارش کتابی در باب آموزش سلامت معنوی به گروه پزشکی، عنوان کرد: با استناد به کتابهای این چنینی باید بتوانیم سلامت معنوی را ترویج دهیم و امیدواریم نسل بعدی با این آموزشها از نسلهای پیشین بهتر باشند و وزارت بهداشت هم پذیرفته است که این بعد مهم سلامت به آموزشهای گروه پزشکی اضافه شود.