دو روش برای تشخیص سرطان پروستات
هر سال در آمریکا بیش از ۱ میلیون مرد تحت بافتبرداری برای تشخیص احتمال سرطان پروستات قرار میگیرند. این روند بافتبرداری معمولا به وسیله تصویربرداری فراصوت انجام میشود. اما این روش نمیتواند محل تومورها را در غده پروستات به وضوح نشان دهد.
محققان دانشگاه UCLA در آمریکا، روش جدیدی ابداع کردهاند که بافتبرداری را با استفاده از دستگاههای MRI انجام میدهد و میتوان این روش را همراه با روش معمول انجام داد و نرخ تشخیص صحیح سرطان پروستات را بالا برد.
امواج فراصوت، جزئیات بافتهای پروستات را به خوبی نشان میدهد و به راحتی بافتهای صدمه دیده شناسایی و نمونهبرداری میشود. همچنین دستگاه MRI، به پزشکان کمک میکند جراحتهای خاص موجود در پروستات را به خوبی مشاهده و نمونهبرداری کنند. اما این دو روش نمونهگیری معمولا در کنار هم استفاده نمیشوند.
اخیرا محققان UCLA، این دو روش را در هم ادغام کردند و توانستند تشخیص سرطان پروستات را ۳۳ درصد بهتر از روشهای استاندارد فعلی انجام دهند.
بنابه گفته این محققان، این روش تشخیصی میتواند در چگونگی بافتبرداری پروستات، تغییر مهمی ایجاد کند. با این نوع بافتبرداری میتوان تومورهای مختلف را شناسایی کرد.
محققان میگویند برای تشخیص سرطان پروستات، باید بافتبرداری به دقت انجام شود و استفاده از هر دو روش تشخیصی بافتهای سرطانی به جای استفاده از یک روش، اثر بیشتری داشته و تشخیص سرطان پروستات بهتر و سریعتر انجام میشود.
این محققان، بافتبرداری را ابتدا با روش معمول خود انجام دادند و سپس همین کار را با استفاده از دو روش تصویربرداری فراصوت و تصویربرداری MRI تکرار کردند و توانستند محل دقیق جراحتهای ناشی از سرطان در پروستات افراد مبتلا را شناسایی کنند.
تشخیص دقیق بافتهای سرطانی در پروستات برای درمان به موقع و صحیح این بیماری از اهمیت خاصی برخوردارست که با این روش جدید، این اقدام به مراتب بهتر از روشهای فعلی انجام میگیرد.