درمان خانگی چربی خون با گیاهان دارویی
مصرف غذاهایی با چربی اشباع شده و نداشتن فعالیت بدنی کافی موجب افزایش کلسترول یا چربی خون می شود. افزایش کلسترول خون نیز خطر ابتلا به سفت شدن و حتی شکستن عروق، افزایش فشار خون، بیماری های قلبی و عروقی، سکته مغزی و چرب شدن کبد را افزایش می دهد. در این مطلب به سراغ روش های درمان خانگی چربی خون می رویم.
استفاده از گیاهان دارویی در درمان کلسترول خون موثر است. در این مطلب به معرفی چند داروی گیاهی موثر و مفید برای کاهش و درمان این بیماری می پردازیم. همچنین داشتن رژیم غذایی مناسب نیز در کنترل و درمان این بیماری اهمیت به سزایی دارد. در ادامه به روش های درمان خانگی چربی خون می پردازیم.
علت بالا رفتن چربی خون
داشتن رژیم غذایی نامناسب، استفاده بی رویه از فست فود، مصرف غذاهای پرکالری و چرب، مصرف زیاد گوشت قرمز و ماشینی شدن زندگی موجب بالا رفتن کلسترول خون می شود. همچنین عواملی مثل مصرف دخانیات و سیگار، چاقی و اضافه وزن، مصرف مشروبات الکلی،پیر شدن، عواملی ژنتیکی و بیماری هایی مثل فشار خون بالا، دیابت، ناراحتی های کلیه و کبد نیز خطر ابتلا به چربی خون را افزایش می دهند.
بنابراین استفاده ار رژیم غذایی مناسب، کاهش مصرف برنج و گوشت قرمز، مصرف غذاهای دریایی، مصرف مواد غذایی حاوی امگا ۳ و استفاده از سبزیجات و میوه جات در سبد غذایی، بهترین و موثرترین راه درمان خانگی چربی خون می باشد.
درمان خانگی چربی خون
در واقع کلسترول چربی موجود در خون است و کار آن حفظ و ساخت غشای سلولی، همچنین تبدیل کردن نور خورشید به ویتامین D می باشد. اما اگر سطح آن در خون از مقدار مشخصی بالا رود در دیواره شریان ها جمع شده که منجر به بیماری های قلبی و عروقی می شود که خطرناک و کشنده می باشد. علاوه بر رژیم غذایی، استفاده از گیاهان دارویی راه موثر دیگری برای درمان چربی خون می باشد.
- چای آویشن علاوه بر اینکه بلغم بدن را برطرف می کند، چربی خون را نیز کاهش می دهد.
- روزانه یک قاشق چای خوری سیاه دانه مصرف کنید.
- چای Pure (پور) یک نوع چای چینی است که در کاهش کلسترول خون بسیار قوی عمل میکند.
- دم کرده زنجبیل، پوست نارنگی، عناب و زینان نیز موثر هستند.
- مصرف سماق در غذا علاوه بر اینکه بر روی صفرا تاثیر دارد و موجب پایین آمدن چربی خون نیز می شود.
- مصرف کنگر فرنگی موثر است.
- مصرف سبزیجاتی مثل گشنیز، مرزه، شوید، جعفری، اسفناج، کلم، کرفس، کاهو، کدو و هویج نیز در کاهش چربی خون نیز موثر هستند.
- محققان دریافته اند که عرق برگ زیتون نیز چربی خون را کاهش می دهد.
- مصرف آبلیموی تازه و آبغوره در غذاها و سالاد ها نیز بسیار مفید است.
- غلات سبوس دار و غذاهای پر فیبر نیز برای درمان خانگی چربی خون نیز بسیار مفید هستند.
تخم گشنیز
گشنیز کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید را کاهش می دهد همچنین برای کنترل دیابت نیز مفید می باشد. ابتدا تخم گشنیز را آسیاب کرده و دو قاشق چای خوری از آن را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و بعد این محلول را مصرف کنید. می توانید طعم آن را با اضافه کردن شکر، شیر و یا هل تغییر داده و به عنوان چای روزانه از آن استفاده کنید.
پیاز و سیر
تحقیقات نشان داده پیاز و سیر برای درمان خانگی چربی خون مفید هستند. پیاز قرمز علاوه بر اینکه در درمان کلسترول بالای خون موثر است، کلسترول خوب را نیز بالا می برد. آب یک عدد پیاز متوسط را با یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید. سپس روزانه از این ترکیب یک قاشق چای خوری بنوشید. سیر نیز علاوه بر اینکه کاهنده فشار خون است و خاصیت ضد میکروبی دارد، چربی خون را نیز کاهش می دهد.
کاسنی
گیاه کاسنی بسیار مفید است و ائمه نیز از خواص بی شمار آن سخن گفته اند. کاسنی علاوه بر اینکه در کاهش چربی خون موثر است، خاصیت های ضد تب، ضد درد، تقویت کننده معده، رفع درد چشم، درمان یرقان را هم دارد همچنین برای درمان بیماری های اعصاب، کبد و کلیه نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
شاه تره
این گیاه نیز علاوه بر خاصیت کاهش کلسترول خون، تصفیه کننده خون بدن، رفع خارش های پوستی، درمان یرقان و اشتها آور نیز می باشد.
روش های درمان خوراکی کلسترول بالای خون
مصرف بعضی از خوراکی ها مثل میوه، روغن و آجیل می توانند به درمان خانگی چربی خون کمک کنند. در ادامه با چندین مواد خوراکی مفید در کاهش و درمان این بیماری آشنا می شوید.
آجیل
آجیل بدون نمک بسیار مفید است و کلسترول خون را نیز کنترل و کم می کند زیرا سرشار از فیبر و استرول های گیاهی هستند اما در مصرف آن ها زیاده روی نکنید.
آب پرتغال
روزانه نوشیدن ۱ الی ۲ لیوان آب پرتغال موجب کاهش چربی خون می شود.
روغن نارگیل
بهترین روش درمان گیاهی چربی خون، مصرف روغن نارگیل می باشد. این روغن کلسترول خوب (HDL) خون را افزایش و کلسترول بد خون را نیز کاهش می دهد. روزانه ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری از روغن نارگیل استفاده کنید.
روغن ماهی
روغن ماهی و انواع ماهی چرب مثل ماهی تن، شاه ماهی، قزل آلا، ستردین و… را در رژیم غذایی خود قرار دهید زیرا حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند و از ابتلا به بیماری های قلبی پیشگیری می کنند. روزانه ۱ الی ۴ گرم روغن ماهی مصرف کنید.
بلغور جو دو سر
بلغور جو دو سر فیبر بالایی دارد برای همین در درمان چربی خون موثر است. یک فنجان سبوس جو را با یک لیوان بلغور جو دو سر مخلوط کرده و بپزید. به هنگام میل کردن اگر به آن میوه و یا آجیل اضافه کنید، خواصش بیشتر می شود.
سرکه سیب
مصرف سرکه سیب نیز راه دیگری برای درمان خانگی چربی خون می باشد. همچنین برای بیماری های دیگری مثل فشار خون بالا، رفلکس اسید، نقرس و بیماری های تنفسی نیز مفید است.
۱ قاشق چای خوری سرکه سیب دست ساز را به ۱ لیوان آب اضافه کنید و هر روز به مدت یک ماه مصرف کنید. می توانید به سرکه سیب آب میوه طبیعی اضافه کنید تا طعم آن بهتر شود. برای چاشنی سالاد ها نیز از سرکه سیب استفاده کنید.