درآمد فجر انرژی خلیج فارس از ۲۳ هزار میلیارد تومان عبور کرد/ بفجر ۳۰۰ تومان سود تقسیم کرد

تریتا نیوز /مدیرعامل شرکت فجر انرژی خلیجفارس با اشاره به هفت سال پایداری تولیدی در این قطب یوتیلیتی، از تحقق ۲۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان درآمد عملیاتی در سال ۱۴۰۳ خبر داد.
به گزارش تریتا نیوز به نقل از روابط عمومی شرکت فجر انرژی خلیج فارس، ظهر دوشنبه ۳۰ تیر ماه، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فجر انرژی خلیج فارس برای سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ با حضور بیش از ۸۱ درصد از سهامداران، اعضای هیئتمدیره، مدیرعامل و نمایندگان سازمان بورس برگزار شد.
در این جلسه، صورتهای مالی شرکت به تصویب رسید و گزارشی از عملکرد مالی و عملیاتی شرکت ارائه شد که حاکی از رشد قابل توجه در حوزه درآمد، سودآوری و سرمایهگذاریهای راهبردی است.
در سال مالی گذشته، درآمد عملیاتی شرکت از ۱۷۴.۸ هزار میلیارد ریال به بیش از ۲۳۶ هزار میلیارد ریال افزایش یافت. سود خالص نیز از ۹۲.۷ هزار میلیارد ریال به ۱۲۹ هزار میلیارد ریال رسید. همچنین براساس حسابرسی صورتهای مالی، سود خالص هر سهم (EPS) ۳.۳۱۰ ریال به دست آمد. در پایان جلسه، مجمع با پیشنهاد هیئتمدیره مبنی بر تقسیم سود نقدی ۳.۰۰۰ ریالی به ازای هر سهم موافقت کرد.
زالخانی، مدیرعامل شرکت فجر انرژی خلیج فارس، در این مجمع با اشاره به اقدامات صورتگرفته در سال گذشته، از افزایش سرمایه شرکت به ۳.۹۰۰ میلیارد تومان خبر داد که با هدف بهروزرسانی نرخ فروش محصولات و ارتقای ارزش سهام شرکت انجام شده و نقش مهمی در بهبود جایگاه مالی فجر انرژی ایفا کرده است.
وی همچنین با اشاره به سیاستهای کلان شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بر تمرکز بر تولید متمرکز انرژی از طریق شرکتهای یوتیلیتی مانند فجر انرژی تأکید کرد تا از طریق تجمیع منابع، کاهش هزینهها و ارتقاء راندمان عملیاتی حاصل شود.
مدیرعامل بفجر با بیان اینکه فروش محصولات شرکت از طریق بورس کالا و بورس انرژی انجام میشود، گفت: ظرفیت تولید بخار در شرکت فجر انرژی به ۱۶۹۰ تن در ساعت رسیده است که سهم بسزایی در تأمین انرژی صنایع پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی دارد. در ترکیب درآمد عملیاتی شرکت، برق با سهم ۷۵ درصدی و بخار با سهم ۲۳ درصدی بیشترین سهم را از فروش محصولات واحد نیروگاه به خود اختصاص دادهاند. در مجموع، واحد نیروگاه ۷۳ درصد از درآمد واحدهای تولیدی شرکت را تأمین میکند و واحد تصفیه آب نیز ۱۹ درصد از درآمد عملیاتی کل شرکت را به خود اختصاص داده است.
وی در ادامه ضمن اشاره به چالشهای موجود در ساختار قیمتگذاری محصولات، از پیگیری فعالانه شرکت برای اصلاح این نظام خبر داد و تأکید کرد که در صورت نبود مدل مشخص بازگشت سرمایه، سرمایهگذاری در حوزه انرژی با ریسکهای جدی مواجه خواهد شد.
زالخانی بر لزوم وجود الگوهای مشخص اقتصادی مانند مدل CAPM برای حفظ جذابیت سرمایهگذاری در صنعت انرژی کشور تأکید کرد.
مدیرعامل بفجر همچنین به مسائل مهمی همچون دشواری تأمین ارز، محدودیتهای فصلی در تأمین سوخت و نگرانیهای مربوط به کاهش منابع آبی کشور اشاره کرد و آنها را از دغدغههای اصلی شرکت در اجرای پروژههای توسعهای و تأمین زیرساختها دانست.
وی در پایان بر عزم مدیریت شرکت برای پیگیری راهبردهای کلیدی همچون افزایش سودآوری، تابآوری مالی، بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای موجود، توسعه بازار و بهبود وضعیت زنجیره تأمین تأکید کرد.
این مجمع، علاوه بر تصویب سود نقدی مناسب برای سهامداران، نشاندهنده عملکرد مثبت و جهتگیری راهبردی شرکت فجر انرژی خلیج فارس در مسیر توسعه پایدار و نقشآفرینی مؤثر در زنجیره ارزش صنایع پتروشیمی کشور بود.