داروهایی که جیره بندی می شوند!

محمدرضا مشهدی درباره مشکل تامین داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی افزود: بیماران تالاسمی از ابتدای سال جاری با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند. پرداخت مطالبات بیمهها به داروخانهها به تاخیر افتاده و آنها نیز نتوانستهاند وجهی دریافت کنند و در حال حاضر به شرکتهای پخش دارو بدهکار هستند. وقتی بدهی داروخانهها سنگین میشود، شرکتهای پخش دیگر دارو به آنها تحویل نمیدهند. این باعث میشود بیمار نتواند داروی خود را تهیه کند و در نتیجه درمان به صورت کامل انجام نمیشود و دچار عوارض جبران ناپذیری میشوند.
وی همچنین با ابراز نگرانی از اینکه اگر این روند ادامه یابد داروخانههایی که فعلا دارو توزیع میکنند نیز ممکن است از ماههای آینده دچار مشکل شوند.
مشهدی همچنین تاکید کرد: این دارو باید به صورت روزانه مصرف شود. در حال حاضر در بیشتر استانها ۳۰ تا ۵۰ درصد داروی مورد نیاز بیمار به ویژه دسفرال را تحویل میدهند این موضوع باعث سرگردانی بیماران شده و آنها ناچارند داروی خود را از شهرهای دیگر تهیه کنند.
وی ادامه داد: مصرف میزان ناکافی دارو یا مشابه آن نیز باعث اختلال در چرخه درمان میشود. این درحالیست که هزینه هر یک شب بستری بیمار در آی سی یو معادل یکسال داروی آهنزداست. یکی از اصلیترین داروهای بیماران تالاسمی داروهای آهنزدا است و اگر مصرف نشود در طولانی مدت، قلب، کبد و ارگانهای حیاتی بدن به دلیل رسوب آهن از کار میافتد.
مدیرعامل انجمن تالاسمی یکی دیگر از مشکلات فعلی بیماران تالاسمی را پرداخت هزینه تزریق خون در مراکز دولتی اعلام کرد و گفت: بیماران تالاسمی با وجود داشتن دفترچه بیمه سلامت در بیمارستانهای دولتی وجه پرداخت میکنند. در حالی که در این مورد باید سهم بیمار از پرداخت فرانشیز صفر باشد. با وجود پیگیریهایی که در این مورد انجام دادهایم، هنوز نتیجهای نگرفتیم. تقریبا شش ماه است این روند ادامه دارد و بیمه سلامت به طور کامل مطالبات را پرداخت نمیکند و مابه التفاوت آن از بیمار دریافت میشود.