خوردنی هایی که شما را در برابر سکته ایمن می کند
تحقیقات قبلی نشان میداد، فشار خون بالا و شریان های متراکم، احتمال حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش می دهد. طی مطالعات اخیر، محققین دریافتهاند که عنصر پتاسیم میتواند با تنظیم ژنهای موجود در بدن به حفظ انعطاف پذیری شریانها کمک زیادی بکند.
یافتههای مطالعات دانشمندان از دانشگاه آلاباما نشان میدهد که مکمل های پتاسیم همچون موز یا آووکادو از میزان کافی این عنصر برای پیشگیری از انسداد عروق برخوردارند. این محققین بر روی موش هایی که به دلیل رژیم غذایی با چربی بالا در معرض خطر بیماری های قلبی بودند، آزمایشاتی را انجام دادند. موش ها در سه دسته به میزان های کم- متوسط و زیاد از پتاسیم دریافت کردند.
نتایج نشان داد، موش هایی که میزان کمی از پتاسیم را در رژیم غذایی خود دریافت کردند، به طور قابل ملاحظه ای به انسداد عروق قلبی دچار شدند. حیواناتی که پتاسیم بالایی دریافت کرده بودند، اساسا با انسداد عروق موجه نشدند.
همچنین در بررسی های به عمل آمده، در موش های تغذیه شده با مواد غذایی غنی از پتاسیم، کاهش شدید انسداد رگ آئورت دیده شد. رگ آئورت یکی از مهم ترین عروق بدن انسان است. به نظر می رسد انسداد عروق به دلیل کم بودن میزان پتاسیم در خون باشد که از فعالیت ژن هایی که انعطاف پذیری عروق را حفظ می کنند جلوگیری می کند.
یافته های اخیر محققین بسیار مورد توجه قرار گرفته اند؛ زیرا نشان دادند که مصرف مکمل پتاسیم در جلوگیری از کلسیفیکاسیون (جمع شدن کلسیم در یکی از بافت های بدن) عروق در موش های مبتلا به درمان تصلب شرایین (سختی سرخرگ ها) بسیار موثر است.
منبع: روزپلاس