خوراکیهایی برای کاهش فشارخون
به گزارش بهداشت نیوز: در گذشته این گونه بیماریها بیشتر در سنین بالا افراد را درگیر میکرد و جوانترها کمتر به فشار خون مبتلا میشدند اما آمارها نشان میدهد افزایش فشار خون در جوانتر هم شیوع پیدا کرده است که بخش زیادی از آن بهدلیل نوع تغذیه،استرس،اضافه وزن،عدم تحرک میباشد.بههر صورت برای درمان فشار خون بالا علاوه بر مراجعه به پزشکان متخصص و انجام ورزشهای مناسب تغییر نوع تغذیه و استفاده از مواد غذایی کاهشدهنده فشار خون هم میتواند موثر واقع شود.برخی از مواد غذایی که میتوانند سبب کاهش فشار خون شوند در ذیل به آنها اشاره میشود:
انار
انار فشار خون را پایین میآورد و بهنظر میرسد این خاصیت بهدلیل پتاسیم موجود در انار باشد .
کرفس
کرفس دارای مقادیری فتالید است که دیواره رگها را شل کرده و باعث کاهش فشار خون میشود .
گوجهفرنگی
گوجهفرنگی سرشار از آنتیاکسیدان و لیکوپن و پتاسیم است این مواد فشار خون را کاهش میدهند پس اگر فشار خون بالا دارید تا میتوانید گوجه بخورید .
لبنیات
لبنیات حاوی مقادیر زیادی کلسیم است و کلسیم فشار خون را کاهش میدهد .برای کاهش فشار خون لبنیات و از جمله شیر را در رژیم غذایی خود بگنجانید .
سبزیجات تازه
سبزیجات و هر نوع میوهای که ویتامین C داشته باشد باعث کاهش فشار خون میشوند چون ثابت شده است که ویتامین C در کاهش فشار خون موثر است .
هندوانه
هندوانه اسید آمینهای دارد که خون را رقیق کرده و از افزایش فشار خون جلوگیری میکند .
سیر
سیر از لخته و غلیظشدن خون جلوگیری کرده در نتیجه فشار خون را پایین میآرود .
موز
موز پتاسیم فراوان دارد.پتاسیم باعث کاهش فشار خون میشود در نتیجه میتوانید برای کاهش فشار خون موز را در برنامه غذایی خود بگنجانید .
پسته
پسته دارای پتاسیم است ضمن آنکه جذب هیدروکربناتها را در بدن کاهش میدهد و از این دو طریق باعث کاهش فشار خون میشود.
سیبزمینی
سیبزمینی حاوی مقادیر زیاید نشاسه است نشاسه فشار خون را کاهش میدهد.ضمن آنکه سیبزمینی پتاسیم زیادی دارد که در کاهش فشار خون بسیار موثر است .
کیوی
کیوی سرشار از پتاسیم است و پتاسیم فشار خون را کاهش میدهد.با توجه به تحقیقات صورت گرفته بهنظر میرسد پتاسیم و منیزیم در کاهش فشار خون بسیار موثر هستند بنابراین اگر مستعد فشار خون بالا هستید یا فشار خون بالا دارید رژیم غذایی خود را طوری تنطیم کنید که حاوی مقادیر کافی پتاسیم و منیزیم باشد.
تخم کتان
تحقیقات نشان داده است که تخم کتان باعث کاهش فشار خون میشود البته دلیل آن خیلی مشخص نیست اما بهنظر میرسد بهدلیل وجود موادی چون اسید لینولنیک و پپتیدها در آن باشد .
لوبیا و غلات
لوبیا وغلات بهدلیل داشتن مقادیر فراوانی از پتاسیم و منیزیم باعث کاهش فشار خون میشوند پس حتما این دو ماده را در رژیم غذایی خود لحاظ کنید .
لبو
استفاده از لبو در تحقیقات ثابت شده است که بعد از چند ساعت فشار خون را کاهش میدهد.
آلو و جو دوسر
هر دو این مواد غذایی بهدلیل وجود ترکیبات پتاسیم از بیماریهای قلبی وعروقی و فشار خون جلوگیری میکنند.