خواص درمانی لیموشیرین
ممکن است بیشتر شما داستان دریانوردان انگلیسی و بیماری اسکوروی و معالجه آن را به کمک لیموشیرین شنیده باشید. درمان اسکوروی تنها هنر لیموشیرین نیست.در واقع این میوه خوشمزه مواد مغذی مفید دیگری هم دارد که کاربردهای متفاوتی در حفظ سلامت بدن دارند. میکرونوترینیتها، آنتیاکسیدانها بهخصوص ویتامین C و فلاوونوییدها ترکیباتی هستند که لیمو را به میوهای شیرین برای سلامت تبدیل میکنند.
همچنین مواد حیاتی دیگری مانند ویتامین B و انواع ریزمغذیهای مفید دیگر مانند عنصر سلنیوم نیز در لیموشیرین موجود است که باعث به حداقل رسیدن جمعیت رادیکالهای آزاد موجود در ناحیه آسیبدیده معده میشوند.
پزشکان مصرف روزانه یک لیموشیرین را به کلیه مبتلایان به ناراحتی معده توصیه میکنند و خوردن آن را بلافاصله پس از صرف غذا منع میکنند.
ترکیبات
اسید سیتریک و ویتامین C: مهمترین ترکیبات قابل توجه لیمو شیرین، اسید سیتریک و ویتامین C است. چنانچه فردی دو عدد لیموشیرین متوسط در طول روز بخورد عملا ویتامین c مورد نیاز روزانهاش تامین شده است. مزیت لیموشیرین در مقایسه با پرتقال این است که با کالری کمتری نسبت به پرتقال همان مقدار ویتامین c را به بدن میرساند. نقش پیشگیری کننده ویتامین C موجود در این میوه از بروز سرماخوردگی و سرطانها به اثبات رسیده است. در صورت مصرف میوه لیموشیرین با پوست داخلی، مقدار ۷۷ میلی گرم ویتامین C به بدن میرسد، در حالی که مصرف آن بدون پوست داخلی، فقط دارای ۵۳ میلیگرم ویتامین C است. بنابراین بهتر است افراد، لیمو شیرین را با پوست داخلی مصرف کنند.
پتاسیم: پتاسیم به مقدار قابل توجهی در لیموشیرین یافت میشود. این عنصر از جمله ترکیباتی است که میتواند از بروز بیماری قلبی عروقی پیشگیری و همچنین بین آب و الکترولیتهای بدن تعادل برقرار کند.
اسیدفولیک (فولات): اسیدفولیک موجود در لیمو شیرین نسبت به میوههای دیگر بیشتر است و نقش موثری در پیشگیری از کمخونی ایفا میکند. افرادی که مبتلا به کمخونی به خصوص کمخونی از نوع اسید فولیک هستند باید این میوه را مصرف کنند.
کلسیم: این میوه از میوههای پرکلسیم محسوب میشود و در جلوگیری از پوکی استخوان بهخصوص در زنان، نقش موثری را ایفا میکند.
قند: لیموشیرین بین ۵ تا ۷ درصد قند دارد.
همچنین لیموشیرین حاوی مقادیر زیادی فسفر، منیزیم و سدیم است