خدمات غیرحضوری و توقف انتشار دفترچههای کاغذی تامین اجتماعی قابل تقدیر است

مدیرعامل اسبق سازمان تأمین اجتماعی گفت: پیگیری دکتر سالاری برای بسیج امکانات به منظور ارتقای خدمات غیرحضوری و توقف انتشار دفترچههای کاغذی قابل تقدیر است و در شرایطی که دنیا به سوی توسعه خدمات الکترونیک و استفاده از فضای مجازی میرود، این اقدامات در سازمان تأمین اجتماعی نیز باید با جدیت پیگیری شود.
به گزارش پایگاه خبری تریتا نیوز به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، مهدی کرباسیان اظهار داشت: عموم مردم و جامعه ما از سازمان تأمین اجتماعی و تمامی سازمانها و نهادهای خدمت رسان انتظار دارند که خدمات الکترونیکی را توسعه دهند به نحوی که مردم تا حد ممکن برای دریافت خدمات نیازی به مراجعه حضوری نداشته باشند.
وی افزود: درباره طرح توقف انتشار دفترچه کاغذی به تمامی مجموعه تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی و همچنین دکتر سالاری و همکارانشان تبریک میگویم که این کار بزرگ و تحول اساسی را در دست اقدام دارند.
کرباسیان با بیان اینکه توقف انتشار دفترچه برنامه بسیار مهمی است و باید به دقت و در بازه زمانی مناسب اجرا شود، افزود: با توجه به جامعه گسترده و متنوع تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هرچه زمان اجرای این برنامه و مرحله گذار از دفترچه کاغذی طولانیتر باشد بهتر است.
وی استفاده از سازوکارهای تشویقی را برای توسعه خدمات غیرحضوری و موفقیت پروژه نسخه الکترونیک بسیار ضروری دانست و گفت: برای موفقیت اینگونه برنامهها باید برای تشویق جامعه هدف به استفاده از سامانههای جدید و پذیرش تغییرات از مشوقهای قوی و اثرگذار استفاده شود تا افراد از روشهای سنتی دست برداشته و به استقبال تغییر بروند.
مدیرعامل اسبق سازمان تأمین اجتماعی در ادامه با اشاره به اینکه تأمین اجتماعی یک نهاد بیمهای است و با نهادهای حمایتی تفاوت زیادی دارد، گفت: این سازمان باید براساس محاسبات بیمهای اداره شود و اصول بیمهگری در تصمیم گیری درباره آن همواره مورد توجه باشد.
کرباسیان گفت: محاسبات حق بیمه و درصدهایی که برای حق بیمه در ابتدای تصویب قانون فعلی تعیین شده است، ارقام مناسبی است و در دورانی به تصویب رسیده است که درآمد نفتی کشور وضعیت خوبی داشته است اما در طول زمان و در ادوار مختلف مقرراتی برای تأمین اجتماعی تصویب و اجرا شده است که در نتیجه آنها محاسبات بیمهای تا حدودی کمرنگ شده است.
وی افزود: در شرایطی که سن امید به زندگی از ۵۷ سال برای مردها و ۶۰ سال برای زنها در ابتدای انقلاب به ۷۰ سال برای مردها و ۷۳ سال برای زنها رسیده است، انتظار میرود که سن بازنشستگی نیز متناسب با امید به زندگی افزایش یابد اما اینگونه نشده و برعکس براساس قوانین مختلف، بازنشستگیهای پیش از موعد به تأمین اجتماعی تحمیل شده است.
کرباسیان تأکید کرد: به نظر میرسد که زمان بازنگری اصولی در این گونه قوانین فرا رسیده است و باید درباره خدمات سازمان تأمین اجتماعی نظرات کارشناسی مورد توجه قرار گیرد.