خانه داری؛ بهترین ورزش برای سلامت قلب

به گزارش «بهداشت نیوز» محققان دانشگاه مک مستر کانادا مطالعه ای جهانی را در مورد بیش از ۱۳۰ هزار نفر از ۱۷ کشور دنیا انجام دادند، کمتر از ۳ درصد این افراد در اوقات فراغت فعالیت های بدنی سطح بالا انجام می دادند. در مقابل، تقریباً ۴۰ درصد شرکت کنندگانی که فعالیت بالایی داشتند، یا شغلشان فیزیکی بود یا کارهای خانگی انجام می دادند یا در جابه جایی مدام میان منزل و محل کار بودند.
دانشمندان با در نظر گرفتن کشورهای کم در آمد و با درآمد متوسط در این مطالعه توانستند به فواید فعالیت های مختلف مانند موارد مذکور پی ببرند. به گفته آنها داشتن ۳۰ دقیقه فعالیت در روز یا ۱۵۰ دقیقه در هفته خطر مرگ ناشی از هر عاملی را تا ۲۸ درصدد و نرخ بیماری قلبی را به یک پنجم کاهش می دهد، اما این به معنی لزوم دویدن، شنا کردن یا ورزش کردن در باشگاه نیست. باشگاه رفتن بسیار خوب است اما ما زمان بسیار زیاد دیگری داریم که می توانیم خوب صرف کنیم. مثلاً می توانیم تا محل کار قدم بزنیم.
مطالعه Pure که به مسائل همه گیر شناسی شهری و روستایی در آینده می پردازد گزارش داده است که اگر هر کسی برای دست کم ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت بدنی داشته باشد از بروز ۸ درصد مرگ و میر جهانی در طول هفت سال پیشگیری می کند. همچنین حد و مرزی برای فواید مثبت ورزش کردن وجود ندارد. کسانی که بیش از ۷۵۰ دقیقه در هفته سریع راه می روند خطر مرگ را تا ۳۶ درصد از خود دور می کنند.
به گفته بنیاد قلب بریتانیا همه ما در زمانه ای زندگی می کنیم که مشغله زندگی به شدت بالا رفته است و زندگی ها بی تحرک و پشت صندلی می گذرد، بنابراین اگر فعالیت های بدنی را به برنامه روزانه خود وارد کنیم نه تنها به سلامت جسم خود توجه کرده ایم بلکه خوشبختی و سعادت کلی زندگی خود را نیز تضمین می کنیم.
چه بسا تأثیر مفید افزایش فعالیت بدنی در کشورهای کم درآمد تر بیشتر هم باشد چرا که این فعالیت ها کم هزینه هستند و از سوی دیگر میزان بیماری قلبی در آن کشورها بسیار بالاتر است.