خام گیاه خواری یا خام خواری چیست؟
خام خواران یا خام گیاه خواران معتقدند برای حفظ سلامتی بدن باید رژیم غذایی خود را به خام گیاه خواری تغییر داد.
خام گیاه خواری یا خام خواری چیست؟
با ایجاد چنین تغییری در رژیم غذایی ، سبک زندگی شخص تغییرات محسوسی پیدا می کند. شخص باید تنها از غذا های کاملا خام یا ۱۰۰% خام استفاده کند.
رژیم غذایی خام گیاه خواری چیست ؟
رژیم مواد غذایی خام از مواد غذایی با پایه گیاهی ، زنده ، تازه و بدون آن که فرآوری شده باشند ، تشکیل شده است ، نظیر :
میوه ها
سبزیجات
سبزیجات با برگ سبز
آجیل ها
دانه های گیاهی
که از همه این ها به همان حالت طبیعی که دارند استفاده می شود. بدون آن که پخته شوند یا بخار پز گردند. افرادی که از چنین رژیم غذایی تغذیه می کنند به ” خام خواران ” یا ” خام گیاه خواران ” معروفند.
آیا همه رژیم های غذایی خام گیاه خواری شبیه هم هستند ؟
خیر. روش های مختلفی برای خوردن یک رژیم غذایی خام وجود دارد. بیشتر آن ها به گونه ای طراحی شده اند که درصد بالایی از کالری های روزانه از چربی ها ، به واسطه خوردن مقادیر قابل توجهی آووکادو ، آجیل ها و دانه های گیاهی به دست آید.
اغلب این نوع رژیم ها ناپایدار هستند. زیرا چربی بیش از اندازه ، حتی چربی خام ، باعث بروز مشکلاتی برای سلامتی گشته و منجر به کاهش مصرف کربوهیدرات می گردد.
به عبارت دیگر شخص نمی تواند در ابتدا سبزیجات را به عنوان رژیم خود انتخاب کند ، چون حاوی کالری به مقدار کافی نیست.
بنابراین ، یک رژیم غذایی خام پایدار باید بخش عمده کالری های روزانه اش را از میوه هایی تامین کند ، که کالری بالایی دارند. همراه با مقدار زیادی سبزیجات که حاوی مواد معدنی هستند و مقدار کمی آجیل ها و دانه های گیاهی.
آیا با خوردن غذا های خام می توانم زنده بمانم ؟
هیچ ماده غذایی مغذی ضروری در گوشت ، غلات ، حبوبات ، لبنیات یا فرآورده های لبنی وجود ندارد که در میوه ها ، سبزیجات ، آجیل ها و دانه های گیاهی وجود نداشته باشد. چه بسا راحت تر هم هضم می شوند. در واقع ، مواد مغذی بسیاری وجود دارد که تنها از گیاهان به دست می آید. افرادی که رژیم خام خواری یا خام گیاه خواری را شروع می کنند ، اغلب از بهبود سلامتی خود برای دیگران سخن می گویند.
میوه ها ، سبزیجات و سبزی ها حاوی مقادیر پایداری کربوهیدرات ، پروتئین و چربی به نسبت هایی بهینه هستند.
افرادی که از یک رژیم غذایی خام گیاه خواری مناسب تغذیه می کنند و دیگر شیوه های زندگی سالم را نیز رعابت می کنند، به ندرت مبتلا به مشکلات کنترل وزن ، بیماری های مزمن یا کوتاه مدت می شوند.
مزایای یک رژیم خام گیاه خواری چیست ؟
اولین نکته مثبت این رژیم غذایی ، متوقف کردن جا ماندن مواد باقی مانده سمی در بدن است.
مزیت دیگر این رژیم ، رفع مشکل یبوست ، کوتاه تر شدن مدت خارج سازی مواد زائد تا ۲۴ ساعت یا کم تر و اجتناب از تجمع سموم بازیافتی روده بزرگ است.
مواد غذایی پخته شده چه مشکلی دارند ؟
حرارت دیدن غذا ها از اثر مثبت مواد مغذی می کاهد و هضم مواد غذایی پخته را با مشکل روبرو می سازد.
طبق گزارشات متعددی ، حرارت دیدن غذا باعث می شود برخی از مواد مغذی مشخص از غذا ها ، نظیر لیکوپن در گوجه فرنگی، آزاد شده و برای بدن قابل دسترس تر باشند. با این وجود بسیاری از مواد مغذی دیگر به هنگام حرارت دیدن غذا آسیب می بینند و یا از بین می روند.
برخی از غذا ها اگر پخته نشوند قابل خوردن نیستند ، نظیر گوشت و حبوبات. بنابراین این مواد غذایی در رژیم غذایی خام خواری جایی ندارند.
مطالعات نشان داده است که سیستم ایمنی بدن زمانی که غذای پخته وارد رگ های خونی می شوند همان واکنشی را از خود نشان می دهد که در مقابل عوامل بیماری زای خارجی مانند باکتری ها ، ویروس ها و قارچ ها از خود نشان می دهد.
پختن غذا ، ماهیت و طبیعت پروتئین را تغییر می دهد ، چربی ها را سرطانی می سازد و کربوهیدرات ها را به صورت قند سوخته در می آورد. بسیاری از مواد غذایی تخریب می شوند و یا از بین می روند. مقدار زیادی از کالری خود را از دست می دهند. مصرف منظم غذا های پخته شده می تواند منجر به آسیب دیدن پانکراس گردد.
آیا جایگزینی رژیم غذایی حاوی غذا های پخته شده با رژیم غذایی حاوی غذا های خام کار سختی است ؟
یادگرفتن این که چگونه از یک رژیم غذایی خام گیاه خواری مناسب پیروی کنیم ، زمان بر است. و شخص باید صبور باشد و تلاش کند تا شرایط جدید را بپذیرد و خود را با آن وفق دهد.
داشتن یک رژیم غذایی حرفه ای نیازمند راهنمایی های تخصصی می باشد. شاید سخت باشد که طعم متفاوت غذا ها را تجربه کنید. اما اگر به هدف از تغییر رژیم غذایی که حفظ سلامتی زندگی و افزایش طول عمر است بیندیشید ، پذیرش این تغییر برای شما آسان می شود.
چگونه تغییر رژیم غذایی به خام گیاه خواری را شروع کنیم ؟
بهترین راه برای تغییر رژیم غذایی به خام گیاه خواری ، افرایش مصرف مقدار غذا های خام و کاهش مصرف غذا های پخته شده به طور هم زمان می باشد.
برای مثال ، شما می توانید برای صرف وعده صبحانه ، میوه های فصل مانند خربزه در تابستان و گریپ فروت یا پرتقال در زمستان را جایگزین حبوبات پخته و شیر و فرآورده های لبنی کنید.
و یا می توانید برای صرف وعده ناهار ، انواع دیگر میوه ها یا انواع اسموتی های موز و توت را جایگزین غذا های حاوی مواد غذایی پخته شده نظیر حبوبات و سیب زمینی پخته شده سازید.
براص صرف وعده شام نیز می توانید ابتدا یک میوه بخورید. سپس از خوردن سالاد ، سبزی و میوه های غیر شیرین نظیر گوجه فرنگی ، که می توانند پروتئین غذاهای پخته شده را تامین کنند ، لذت ببرید.
آیا خوردن غذا های پخته شده، باعث تجمع سموم در بدن می شوند ؟
خوردن گوشت پخته شده باعث تولید اسید اوریک و آمونیا اضافی در بدن می شود. که هر دوی آن ها از مواد سمی هستند. پروتئین ها در غذا های پخته ماهیت خود را از دست می دهند. در نتیجه پیوند های پلی پپتید ها نمی توانند به آمینو اسید ها شکسته شوند. این پلی پپتید ها نقش عوامل خارجی را در بدن ایفا می کنند که باید از کلیه دفع گردند. کلیه ها نیز نمی توانند به آسانی این مواد را انتقال دهند. و این مسئله می تواند منجر به بروز بیماری سنگ کلیه گردد.
حبوبات پخته شده هم در بدن تخمیر شده و گاز ، الکل و اسید استیک تولید می کنند. سموم پروتوپلاستی که سلول های در تماس با خود را نابود می سازد.
حجم غذا و کالری ها. چقدر بخوریم ؟
خوردن غذا ها با در نظر گرفتن نسبت دقیق آن ها می تواند به شما در ابتدای روند تغییر رژیم غذایی کمک کند. با این حال سخت نگیرید. بهتر است اوایل سعی کنید ، میوه ها ، سبزیجات و سبزی را به نسبت تقریبی ۸۰ ، ۱۰ ، ۱۰ مصرف کنید. اما در صورت تمایل می توانید با استفاده از ماشین حساب محاسبه کنید که برای مثال، آیا کالری روزانه خود را به مقدار کافی دریافت کرده اید یا خیر.