حقیقت هایی درباره بانوان: در هر دقیقه، یک زن براثر زایمان از دنیا میرود
بسیاری از زنان در جهان پس از زایمان جان خود را از دست میدهند. هر دقیقه یک نفر! باورتان میشود؟
حقیقت هایی درباره بانوان: در هر دقیقه، یک زن براثر زایمان از دنیا میرود
یونیسف (unicef) خواستار تعهدات جهانی، برای کاهش مرگومیر در بین مادران است.
در هر دقیقه یک زن باردار و یا در حال وضعحمل جان خود را از دست میدهد. صندوق کودکان سازمان ملل متحد از مردم سراسر جهان میخواهد تا برای جلوگیری از مرگومیر مادران دست به فعالیتهای جدیتری بزنند، زیرا این موضوع یکی از معدود اقدامات بشر است که از سال ۱۹۹۰ تقریبا بدون تغییر باقی مانده است. با بنیتاهمراه باشید.
کارول بلامی (carol bellamy)، مدیر اجرایی سازمان یونیسف دراینباره میگوید: «در سال ۲۰۰۲ زنان به علت مواردی مانند زایمان جان خود را ازدستدادهاند و این یک موضوع ناخوشایندی است.
همانطور که ما یک روز را به عنوان روز بینالمللی زن نامیدهایم پس باید به احترام آنان خود را موظف به رسیدگی به جنبههای اساسی این شکاف جنسیتی کنیم و بهاینترتیب، مادران آینده را سالم و زنده نگهداریم».
یونیسف اعلام کرد تفاوت مرگومیر مادران در کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه، بیانگر آن است که با سرمایهگذاری و توجه مناسب میتوان جلوی این امر را تا حدودی گرفت. احتمال مرگ یک زن باردار، در کشورهای در حال توسعه ۱ از ۱۳ است، حال آنکه در کشورهای صنعتی این احتمال تا ۱ از ۴۱۰۰ کاهش مییابد.
سالانه ۵۱۵۰۰۰ زن در دوران بارداری و یا زایمان جان خود را از دست میدهند که بیش از ۹۹ درصد این مرگومیر، مربوط به کشورهای در حال توسعه است.
کارول بلامی همچنین بیان داشت: «از سال ۱۹۹۰ کاهش به خصوصی در مرگومیر مادران مشاهده نشده و این یک تراژدی است. ما میدانیم چگونه جلوی وقوع این امر را بگیریم، اما تعهدات سیاسی و منابع مرتبط به آنها، پیرامون این مشکل سازماندهی نشدهاند. ما باید بهعنوان بخشی از جامعه، نسبت به تبعیض علیه زنان آگاه باشیم.
این مسئله دردناک باید هرچه زودتر خاتمه پیدا کند».طبق اظهارات یونیسف زنان باردار و یا در حال زایمان عمدتا به دلیل عدم توانایی و موقعیت اجتماعی پایین از دنیا میروند.
این امر دسترسی آنان به آموزشها و مراقبتهای بهداشتی پایه را محدود میسازد. بدون آموزههای اولیه و اصلی، زنان برای دریافت اطلاعات بهداشتی لازم، وابسته به دیگران خواهند شد و بدین ترتیب توانمندی آنها در تصمیمگیری پیرامون موضوع حضانت، سلامت و تغذیه به خطر میافتد.
مرگ یک مادر بهویژه برای فرزندان او بسیار سخت و دشوار است. با فوت مادر، شانس نجات و زنده ماندن کودک هم بهصورت چشمگیری کاهش مییابد.
یونیسف اعتقاد دارد اقدامات لازم برای کاهش این دسته مرگومیرها آسان است. بلامی میگوید: «مطمئنا سرمایهگذاریهای زیادی لازم است اما توجهات باید روی داشتن حق زنان برای دسترسی به خدمات لازم متمرکز شود. دولتها و جوامع باید این موضوع را بهصورت امری اساسی و بنیادین برای سلامت زنان، کودکان و خانواده تلقی کنند و آنرا به چشم یک امر اضافی نگاه نکنند».
بلامی خاطرنشان کرد تجمع رهبران جهان در نشست ویژهی سازمان ملل (که بهمنظور بهبود اوضاع زنان و کودکان در ماه می برگزار شده بود)، ممکن است از سال ۱۹۹۰ با موانعی مواجه شده باشد. مرگومیر مادران عملا تنها زمینهای است که هیچ پیشرفتی در آن حاصل نشده است. به عقیدهی یونیسف بخشی از این مشکلات، ناشی از جمعآوری ضعیف اطلاعات است.
یونیسف میگوید یکی از مهمترین عوامل برای کاهش مرگومیرهای ناشی از بارداری و زایمان، دسترسی به مراقبتهای اضطراری به هنگام وضع حمل است.
همهی افراد باردار باید تحت نظر افراد متخصص (پزشکان، پرستاران و ماماها) باشند و همچنین به تجهیزات، داروها و سایر منابع و ضروریات لازم برای زایمان دسترسی داشته باشند. اطلاعات موجود نشان میدهد که تنها ۵۵ درصد تولدها در سراسر جهان توسط افراد ماهر صورت میگیرد.
بلامی بیان کرد: «در جهانی که وارد هزارهی جدید شده و به پیشرفتهای تکنولوژیکی بیسابقهای دست یافته، عادلانه نیست بسیاری از زنان به مرگ آسان و قابل پیشگیری دچار شوند».