تکامل بينايي انسان تا ۴۰ سالگي
تازه ترين مطالعه محققان نشان مي دهد که دوره تکامل بينايي انسان طولاني تر از زماني است که پيش از اين تصور مي شد و تا سن ۴۰ سالگي ادامه دارد.
تکامل بينايي انسان تا ۴۰ سالگي
تاکنون اين باور وجود داشت که بلوغ و تکامل قشر بينايي اوليه انسان ها در چند سال اول زندگي صورت مي گيرد.
اساس اين باور سنتي، مطالعات آناتومي مربوط به نحوه تشکيل سيناپس ها و چگونگي اتصال اين قشر با ساير مناطق مغزي بود.اما گروهي از محققان دانشگاه `مک مستر` در اونتاريو در کانادا با آناليز بافت مغزي اجساد ۳۰ مرد و زن ۲۰ تا ۸۰ ساله، تحول قشر بينايي اوليه را در مغز انسان بررسي کردند. از اين تعداد ۱۲ نفر زن و ۱۹ نفر مرد بودند.
محققان براي بررسي بافت مغزي اين افراد از روش موسوم به Western blotting استفاده کردند؛ اين روش معمولا در بيولوژي مولکولي براي جداسازي و تشخيص پروتئين هايي خاص از ترکيب پروتئين هايي استفاده مي شود که از سلول ها استخراج شده اند.محققان متوجه شدند که برخي از پروتئين هاي گلوتامات تا اواخر دوران کودکي تکامل مي يابند اما تکامل بقيه تا حدود ۴۰ سالگي ادامه دارد.
بر اساس اين تحقيق، قسمت بينايي – پردازشي مغز تا زماني که فرد به ۳۶ سالگي مي رسد (با احتساب ۴٫۵ سال کمتر يا بيشتر)، بالغ و کامل مي شود.
اين درحالي است که تاکنون گمان بر اين بود که تکامل قشر بينايي اوليه طي پنج يا ۶سال اول زندگي متوقف مي شود.به علاوه محققان متوجه شدند که قشر بينايي اوليه به تدريج در پنج مرحله تکامل مي يابد که از `تغييرات مادام العمر در ادراک بصري انسان` نشان دارد.