تولیدکنندگان تجهیزات دندان پزشکی به واردکننده تبدیل شدند

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در سال های اخیر همان کسانی که تولیدکننده تجهیزات دندان پزشکی بودند، به واردکنندگان این تجهیزات تبدیل شده اند.
عبدالحمید ظفرمند در اولین همایش صنفی انجمن دندان پزشکان عمومی ایران در ایوان شمس گفت: در سال ۱۳۸۰ بیشتر تجهیزات دندان پزشکی که در نمایشگاه های تجهیزات دندان پزشکی عرضه می شد، تولید داخل بود و محصولات وارداتی حجم کمی از این محصولات را شامل می شدند اما در سال های اخیر شاهدیم که همان تولیدکنندگان به واردکنندگان صرف تبدیل شده اند.
وی افزود: برای تولید یک محصول نیاز به اخذ ۲۵ امضا است و شما می دانید که گرفتن یک امضا چه مشکلاتی دارد.
ظفرمند اضافه کرد: اگر برنامه کلان اقتصادی داشتیم، امروز گرفتار نمی شدیم. البته در واردات خوب عمل کردیم ولی اگر با همین امکانات محدود، مورد حمایت نه فقط از نوع مالی قرار گیریم، بسیاری از مشکلات حل می شود.
وی افزود: اداره کل تجهیزات پزشکی در سال ۱۳۹۱ بخشنامه ای به معاونت پشتیبانی دانشگاه ها ابلاغ کرد و در پیوست آن موادی را فهرست و اعلام کرد که این مواد در کشور وجود دارد و کسی حق ندارد از جنس خارجی استفاده کند.
* توجه به دندان پزشکی در حوزه سلامت ضعیف است
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ما هنوز نتوانسته ایم حوزه سلامت دهان را تعریف کنیم. ظرفیت بزرگی در کشور داریم و اگر برنامه کلان سیاستگذاری در حوزه سلامت دهان داشتیم، نباید این اتفاقات در کشور می افتاد که قسمتی از آن مربوط به بخش مواد و تجهیزات است.
وی افزود: جایگاه دندان پزشکان در وزارت بهداشت بسیار ضعیف است؛ امیدوارم این جایگاه در وزارت بهداشت ایجاد شود و نگاه عمیق تری در این خصوص در حوزه اجرایی نظام سلامت ایجاد شود و حوزه سلامت دهان در وزارتخانه تعریف شود تا بر اساس آن برنامه های کلان هماهنگ را در کشور اجرا کنیم.
ظفرمند گفت: به رغم فشارهای اقتصادی در تهیه تجهیزات دندان پزشکی شاهد حداقل تغییر در نرخ های دندان پزشکی هستیم؛ چراکه خواهان خدمات رسانی در حوزه سلامت دهان به مردم هستیم.
* تاثیر افزایش نرخ ارز بر کالاهای دندان پزشکی
سیدمجید حسینی نایب رئیس اتحادیه صنف تجهیزات و مواد مصرفی دندان پزشکان ایران گفت: افزایش نرخ ارز به شدت کالاهای دندان پزشکی را تحت تاثیر قرار داده است و به همین دلیل واردکنندگان نمی توانند این کالاها را حتی با ارز آزاد وارد کنند.
وی با انتقاد از سیاست های اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که برخی از اقلام دندان پزشکی را از شمول ارز دولتی محروم ساخته است، افزود: بر اساس سیاست های این اداره کل، آیتم هایی از مواد و تجهیزات دندان پزشکی مشمول ارز دولتی بوده که همین فهرست نیز تغییراتی داشته و باعث شده است در حال حاضر واردکنندگان و دندان پزشکان با مشکلاتی مواجه شوند.
حسینی افزود: معتقدیم وزارت بهداشت باید حداکثر اقلام دندان پزشکی را تحت پوشش ارز دولتی قرار دهد و با توجه به اینکه اقلام دندان پزشکی متنوع است، ارزیابی ها نشان می دهد فقط ۷۰ درصد از کالاهای اساسی در حوزه دندان پزشکی تحت پوشش ارز دولتی قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: برای کار دندان پزشکی مهم است که اقلام و کالاها به صورت همزمان در اختیار دندان پزشکان باشد؛ زیرا این کالاها در هنگام مصرف مکمل یکدیگر هستند و به همین دلیل نمی توان یک قلم کالا را با ارز دولتی وارد و کالای دیگر را با ارز آزاد تامین کرد.
حسینی با اشاره به جلسات اصناف با اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت گفت: امیدواریم بتوانیم راهکاریی برای تامین نیازهای دندان پزشکان فراهم کنیم.
وی افزود: در حال حاضر سهم کشور از تولید مواد مصرفی دندان پزشکی ۳۵ درصد و سهم تولید تجهیزات دندان پزشکی بیش از ۶۰ درصد است.
اولین همایش صنفی انجمن دندان پزشکان عمومی ایران امروز جمعه با حضور جمعی از صاحبنظران حوزه دندان پزشکی کشور در ایوان شمس تهران برگزار شد.