تلخ و شیرین زندگی زنان روزگار ما در سریال “غربت”
تریتا نیوز / مهناز خدادوست -سریال “غربت” از تازه ترین سریالهای اجتماعی شبکه خانگی است که تلاش دارد با لحنی آرام و با طمانینه و بی عصبیت های هیجانی، به بازنمایی برخی از تلخ و شیرین های زندگی زنان روزگار ما بپردازد…
امروزه درهیچ جای جهان جامعه ای را نمی یابیم که مصون از انواع آسیب های اجتماعی باشد. فقر وسوءاستفاده افراد گرفتار در بحران های اقتصادی از جمله مسائلی است که بشریت را در معرض خطر جدی قرار داده وغالب کشورهای جهان به نحوی از انحاء با این معضل اجتماعی مواجه هستند. شبکه خانگی هم به عنوان یک رسانه جمعی قوی می تواند هم در بازنمایی این گروه وهم در نشان دادن مسائل و مشکلات آنها فعالیت داشته باشد.
زنان نقش محوری در مدیریت سلامت ایفا میکنند. آنان با افزایش آگاهی، ارتقا سواد سلامت، ایجاد سبک زندگی سالم، حمایت از همسر و سایر اعضا خانواده، مدیریت سلامت جسمی و روانی خود و خانواده را برعهده دارند.
امروزه ابتلا به مواد اعتیادآور از مرزهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی گذشته است و تقریبا نمیتوان مرز مشخصی از عدم ابتلا و ایمنی در این مورد قائل شد، بنابراین زنان نیز از این لحاظ مصون نیستند. در سال های اخیر متاسفانه تعداد زنان وابسته به این مواد رو به افزایش است.
در خانوادههایی که سرپرست خانوار به اعتیاد مبتلا است، احتمال سؤ استفاده از زنان و دختران خانواده برای حمل و جا به جایی مواد نیز بیشتر است؛ علاوه بر آن زنان و کودکانی که در معرض مستقیم مصرفکنندگان مواد بوده یا در محیطی زندگی میکنند که جرایم مواد مخدر در آن مکان رخ میدهد، احتمال درگیر شدن آنها با مواد و اعتیاد به مواد مخدر نیز افزایش مییابد.
فرزندان با الگوبرداری از والدین، اغلب رفتارهای آنان، حتی رفتارهایی را که والدین توجهی به آن ندارند، نـظـیر شـیـوه و لـهجه صحبت کردن، پرخاشگری، به کار بردن الفاظ ناپسند، فحاشی، کارهای خلاف و … تقلید می کنند. اعتیاد والدین به سیگار یا مواد مخدر، موجب میشود تا فرزندان، رفتار آسیب زای آنها را الگو قرار داده و معتاد شوند. از سوی دیگر تحمل فرزندان، به جهت زندگی در خانهای که آلوده به مواد مخدر است و اغلب اعضای خانواده نشئه و بیکار و … میباشند، کاهش می یابد و به سوی اعتیاد کشیده میشوند.
یکی دیگر از عوامل ایجاد اعتیاد در زنان که تاثیرات بسیار زیادی بر افراد به ویژه بانوان میگذارد، این است که خانوادههایی که معتاد هستند، فرزندان آنها بیش از دیگران در معرض ابتلا به آسیبهای اجتماعی و اعتیاد قرار دارند. همچنین افرادی که در محله های فقیر نشین زندگی می کنند، به سادگی می توانند به مواد مخدر دسترسی پیدا کنند و احتمال گرایش به مصرف مواد در آنها بیشتر است.
عوامل محیطی یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار در اعتیاد همه افراد اعم از زنان و مردان هستند. در واقع بررسیها نشان میدهند افرادی که در خانوادههای معتاد به دنیا میآیند بیش از دیگران در معرض ابتلا به این آسیب قرار دارند. هم چنین دختران و زنانی که در محلههای فقیر نشین زندگی میکنند و به آسانی میتوانند به مواد دسترسی پیدا کنند، بیش از دیگران احتمال دارد که به سمت مواد گرایش پیدا کنند.
سریال “غربت” به کارگردانی امیر پورکیان و تهیهکنندگی صادق یاری، اثری بسیار غمانگیز در شرح دردهایی است که فقر و گرفتاری در مخدر برای هر فرد ایجاد میکند و زندگیهایی که به خاطر اعتیاد نابود میشوند.
اگر به فیلمهای درام علاقهمند هستید و میخواهید درکی عمیقتر از بحران مواد مخدر پیدا کنید، سریال “غربت “یکی از بهترین انتخابها برای شما خواهد بود. این فیلم با روایتی هوشمندانه و بازیهای درخشان، به یکی از آثار دیدنی شبکه نمایش خانگی تبدیل شده است.
تلخی داستان زندگی زنان در سریال “غربت”، آنچنان عریان است که نوشتن در موردشان احتیاجی به توصیف ندارد. آنچه در سریال “غربت” روایت میشود، داستان زنانی است که در بسیاری موارد خودشان نقش چندانی در سوژه شدن نداشتهاند، اما حالا با زندگی در بیغولهای که نامش غربت است و در خانه های ویران و تحمل نگاههای سنگین جامعه به عنوان عضوی اضافه در جامعه کنونی، تاوان پس میدهند.
درشهر غربت همه افراد ، همدیگر را میشناسند ولی انگار هیچ کس نمیتواند به دیگری اعتماد کند. سریال “غربت”نمایش واقعیتهای موجود در اطراف ما هست، که از آنها خبری نداریم. سریال “غربت” با موضوع مواد مخدر نیز برای ما واقعیتهای تلخ این زهر را نمایش میدهد ،که از اعتیاد و خلافهای دور آن گرفته تا تعقیب و فرار از دست پلیس و…
در سریال “غربت “داستان خانواده ای را مشاهده می کنیم که در یک حاشیه ای کوچک به نام غربت که خلافکار ها، فقیر ها، فروشنده های مواد مخدر و افراد با اعتیاد در آن حضور دارند، زندگی می کنند.
سریال درام و جنایی “غربت” که با محوریت زنان طراحی و تولید شده، فضایی ملتهب داشته و روابط میان شخصیتها عنصر اصلی داستان را شکل میدهد.
سریال ” غربت” روایت خانواده ای است که درگیر مشکلات مختلفی همچون اعتیاد، فقر، بیکاری و از همه مهم تر، روابط عاطفی میان اعضای خانواده است.
سریال “غربت” به خوبی معضلات حاشیه اجتماع و فقر خانوادههای پاییندست را نمایش می دهد و پرده از آنچه که در زندگی شخصی اینها می گذرد برمی دارد.
شبکه نمایش خانگی، از فعال ترین رسانه ها در رابطه با طرح مسائل اجتماعی است و سریال “غربت” بیشترین صحنه ها را در رابطه با مسائل و مشکلات اجتماعی مطرح کرده است.در سریال ” غربت ” زنان دردمندی به تصویر کشیده شده اند که مسائل و مشکلات خاص خود را دارند که به طور خاص در سریال ” غربت”به آنها پرداخته شده است.
سریال” غربت” از جنس درام، اجتماعی با مایه های جنایی است. با این حال چیزی که شاید سریال “غربت”را در میان آثار احتماعی مطرح در ایران خاص میکند، حضور پررنگ کاراکترهای زن است. گویی این سریال روایتی از تلخ و شیرین دنیای زن است یعنی هم تلخی های بی پایان را می بینیم و هم تلاش شیرین زنان برای رقم زدن آینده خود به شکلی متفاوت.