تقویت دستگاه گوارش و بیماریهای روماتیسمی با املتی بسیار لذیذ
املت پیاز و گوجهفرنگی حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۲، B۳، B۵، B۶، B۱۲ ، بکمپلکس، اسید چرب امگا ۳، پروتئین، کلسیم، آهن، فیبر، منیزیم، سدیم، پتاسیم، گوگرد، فسفر، سلنیوم و اسید فولیک است.
برای بررسی خواص املت پیاز و گوجهفرنگی و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص املت پیاز و گوجه فرنگی
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص املت پیاز و گوجهفرنگی اظهار کرد: این غذا به علت داشتن ویتامینهای A ، C ، E و سلنیوم خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
وی با اشاره به مفید بودن املت پیاز و گوجهفرنگی برای مبتلایان به روماتیسم بیان کرد: این غذا به تقویت عمومی بدن کمک شایانی میکند بنابراین برای افرادی که بنیه ضعیف دارند و اشخاص لاغر بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: املت پیاز و گوجهفرنگی به علت وجود کلسیم، فسفر و ویتامین D موجب استحکام استخوانها و دندانها میشود و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری میکند.
عظمایی تاکید کرد: املت پیاز و گوجهفرنگی عملکرد دستگاه گوارش را بهتر و یبوست را هم برطرف میکند؛ این غذا تاثیر چشمگیری در تقویت پوست و مو دارد.
عظمایی یادآور شد: املت پیاز و گوجهفرنگی به علت وجود آهن، اسید فولیک و ویتامین B۱۲ موجب رفع کم خونی میشود؛ این غذا خاصیت آنتی بیوتیکی دارد بنابراین عفونتهای بدن را از بین میبرد.
مواد لازم برای تهیه املت پیاز و گوجهفرنگی (سه تا چهار نفر)
گوجه فرنگی ۶ عدد
تخم مرغ محلی چهار عدد
پیاز یک عدد
سیر ۲ حبه
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
نان سنگک به مقدار لازم
روغن کنجد به مقدار لازم
رب گوجهفرنگی یک قاشق مرباخوری