تقـویـت سـلامـت بـدن بـا این دانه خوراکی پر خاصیت
دانه کنجد علاوه بر آنکه در آشپزی مورداستفاده قرار میگیرد، به دلیل خواص متعدد تغذیهای و دارویی در طب سنتی هم کاربرد دارد.
به گفته کارشناسان تغذیه، درحالیکه ویژگیهای آنتی اکسیدانی موجود در دانه کنجد با پیری مقابله میکند، اسیدهای چرب امگا موجود در آن به رشد مو کمک میکند.
کنجد همچنین به درخشندگی پوست و بهبود زخم پوستی کمک میکند. دانههای کنجد منجر به حفظ گرما و رطوبت پوست میشوند. دانههای کنجد سرشار از ویژگیهای ضدالتهابی هستند که برای بهبود قرمزی و سایر مشکلات پوست صورت از طریق رهایی از پاتوژن ها و سایر عوامل مسبب عفونتهای پوستی ضروریاند. ترکیب یک قاشق روغن زیتون و دو قاشق پودر کنجد و استفاده از آن بر روی پوست صورت یک یا دو بار در هفته میتواند به شادابی پوست کمک کند.
فواید کنجد فقط به پوست ختم نمیشود، بلکه برای مو هم خاصیت دارد. گفته میشود کنجد با تغذیه ریشه مو با اسیدهای چرب امگا خود، موجب رشد مو میشود. همچنین کنجد به مرطوب سازی پوست سر کمک کرده و جریان خون به سمت فرق سر را در جهت جوان سازی فولیکولهای مو بهبود میبخشد. بهتر است دو قاشق چایخوری روغن کنجد را با ۲ تا ۳ قطره روغن رزماری و یک قاشق ژل آلوئه ورا مخلوط نمایید. این ترکیب را به فرق سر مالیده و با حرکات آرام دست ماساژ دهید. سپس موهایتان را با شامپو فاقد موادشیمیایی و نرم کننده بشویید. دو تا سه بار این کار را در هفته انجام دهید.
روغن کنجد در مقایسه با سایر روغنها، حاوی بالاترین میزان روغن است. مصرف این روغن به از بین بردن پلاکهای دندانی کمک کرده و بهداشت دهان و دندان را افزایش میدهد.
روغن کنجد با تسکین یبوست، سلامت گوارش را بهبود میبخشد. همچنین مصرف این روغن برای افرادی که تحت درمان رادیوتراپی به خاطر سرطان هستند، مفید است.
ترکیبات دانه کنجد، نظیر منیزیم، به حفظ میزان سالم انسولین و گلوکز کمک کرده و احتمال ابتلا به دیابت را کاهش میدهد. میزان منیزیم کنجد برای کاهش فشارخون هم ایده آل است. دانههای کنجد دارای خواص ضدپیری هستند که با تغذیه موها، مانع از سفیدشدن آنها میشوند.
روزنامه سپید