تست نوار عصب و عضله چه کاربردی دارد؟
تست نوار عصب- عضله یک بررسی تشخیصی برای پی بردن به عملکرد عصبهای بدن است، اما شاید شما هم این سئوال را داشته باشید که دقیقا کاربرد این روش چیست؟
دكتر جعفر پورقاسميان گفت:« بدن انسان یک مولد الکتریسیته است و هدف از تولید این الکتریسیته انتقال پیامها بین مغز و دیگر اندامهاست. انتقال پیامهایی بصورت حس لمس، درد، فشار، گرما در پوست و دیگر حسهایی مثل دیدن، شنیدن و …از اندام به مغز از طریق عصب انجام میشود. همچنین دستورات مغز به اندامها برای انجام دادن کارهایی مثل حرکت دادن عضو از طریق ارسال پیام بوسیله عصبها است. اعصاب، این پیامها را بصورت امواج الکتریکی منتقل میکنند دقیقاً مثل همان کاری که در سیم تلفن انجام میشود. وقتی عصب کار خود را به درستی انجام نمیدهد این انتقال پیام و انتقال امواج الکتریکی دچار اختلال میشود. روشی وجود دارد که به وسیله آن میتوان شدت و سرعت و دیگر خصوصیات امواج الکتریکی که در طول عصب جریان دارند را ثبت کرد. »
این متخصص طب فيزيكی و توانبخشی در رابطه با این روش گفت: «به این روش یا تست، الکترودیاگنوستیک Electro- diagnostic testing میگویند. از این روش براي تشخيص بیماریهایی مثل درد و بیحسی انگشتان دست( سندروم تونل کارپ)، دیسکهای کمر و درگیری نخاع و ریشههای عصبی و بسیاری موارد دیگر استفاده میکنند».
به گفته وی، در اکثر موارد تست نوار عصب و عضله(EMG,NCV) باید با هم انجام شوند. با تست عضله (emg) اختلالات و بیماریهای عظله مشخص میشود.