تراشه اسنپدراگون ۱۰۰۰ با فناوری ساخت ۷ نانومتری تولید میشود
اطلاعاتی تازه از تراشه اسنپدراگون ۱۰۰۰ (Snapdragon 1000) با فناوری ساخت ۷ نانومتری منتشر شد. چیپست جدید کوالکام قرار است در لپ تاپ های مجهز به نسخه ARM ویندوز ۱۰ مورد استفاده قرار گیرد.
جزئیات مربوط به تراشه اسنپدراگون ۱۰۰۰ در حالی منتشر میشود که چند روز پیش شاهد معرفی اسنپدراگون ۸۵۰ در رویداد کامپیوتکس ۲۰۱۸ بودیم. به نظر میرسد Snapdragon 1000 قویتر از چیزیست که تصور میکردیم.
توان طراحی گرمایی (TDP) این چیپ جدید، ۱۲ وات خواهد بود که این میزان تقریبا دو برابر TDP اسنپدراگون ۸۵۰ بوده و برای یک چیپ ARM بسیار بالاست. در مقایسه، پردازندههای سری U اینتل همچون ۸۲۵۰U و ۸۵۵۰U با چهار هسته و دو رشته، با توان ۱۵ وات ساخته شدهاند. هستههای پردازشگر اینتل در مقایسه با ARM بسیار بزرگتر هستند، اما سیستم نرم افزاری برای استفاده بیشتر از حداکثر ۸ هسته عالی نیست؛ در این صورت کوالکام چه خواهد کرد؟
یک احتمال، استفاده از هسته پردازشگر Cortex-A76 است که به تازگی شاهد رونمایی آن بودیم. این هسته پردازشی با افزایش ۷ درصدی کلاک (از ۲.۸ به ۳.۰ گیگاهرتز) تا ۳۵ درصد عملکرد بهتری داشته و مسلما در تلفن های هوشمند به کار گرفته خواهد شد. در یک لپ تاپ یا دستگاهی با فرم ۲ در ۱، سرعت کلاک بالاتر خواهد بود و سیستم خنککننده بهتر به آن اجازه میدهد پایدارتر باقی بماند.
به نظر میرسد کوالکام برای ساخت اسنپدراگون ۱۰۰۰ از فناوری ساخت ۷ نانومتری شرکت TSMC استفاده خواهد کرد و در آینده باید منتظر بهکارگیری آن در لپ تاپ های ویندوزی مبتنی بر ARM باشیم. ایسوس احتمالا اولین شرکتی خواهد بود که چنین دستگاهی را عرضه میکند. نمونه اولیه لپ تاپ ایسوس با نام “Primus” شناخته شده و همراه با استاندارد وایرلس WiGig و صفحه نمایش ۱۰۸۰p به دست کاربران میرسد.