تحلیل عضله یا آتروفی مرتبط با پیری چیست؟

تریتا نیوز -عاطفه عباسی مقدم -از زمانی که به دنیا می آیید تا حدود ۳۰ سالگی، عضلات شما بزرگتر و قوی تر می شوند. اما در سنین ۳۰ سالگی شروع به از دست دادن توده عضلانی و قدرت می کنید. با افزایش سن، عضله از دست می دهید. اگر آنقدر قدرت و توده عضلانی خود را از دست بدهید که با فعالیتهای اساسی روزانه مشکل داشته باشید، ممکن است مبتلا به آتروفی مرتبط با افزایش سن شده باشید.
همه افراد با افزایش سن عضله خود را از دست می دهند، (معمولاً حدود ۳ تا ۵ درصد در هر دهه پس از ۳۰ سالگی). افراد غیرفعال بیشترین میزان را از دست می دهند. از دست دادن عضله میتواند محسوستر شود و روند آتروفی در حدود سن ۶۰ سالگی افزایشی شود . پس از ۸۰ سالگی، مطالعات نشان میدهند که بین ۱۱ تا ۵۰ درصد افراد مبتلا به آتروفی هستند.
یکی از دلایلی که تخمین ها بسیار متفاوت هستند این است که تعاریف و روش های مختلف تشخیص آتروفی توسط پزشکان و محققان در سراسر جهان استفاده می شود.
آتروفی می تواند یک مشکل جدی باشد. هنگامی که مقدار زیادی عضله و قدرت خود را از دست دادید، ممکن است برای انجام کارهایی مانند بلند شدن از صندلی، باز کردن شیشه ها یا حمل مواد غذایی دچار مشکل شوید. شما همچنین می توانید ضعیف شوید و در معرض خطر سقوط، شکستگی استخوان، ناتوانی و مرگ باشید.
اگر برای رفتن حتی چند فوت به عصا یا واکر نیاز دارید، این نشانه احتمالی آتروفی، کاهش قدرت و توده عضلانی با افزایش سن است.
علل آتروفی
در حالی که همه کسانی که به اندازه کافی عمر می کنند به آتروفی مبتلا نمی شوند، علت اصلی آتروفی افزایش سن است.
در اینجا به برخی از عواملی که با افزایش سن در بدن ما اتفاق می افتد و ممکن است در ایجاد آتروفی نقش داشته باشد، اشاره شده است:
– کاهش سلول های عصبی مسئول ارسال سیگنال از مغز به عضلات برای شروع حرکت
– غلظت پایین برخی از هورمون ها از جمله هورمون رشد، تستوسترون و فاکتور رشد شبه انسولین
– کاهش توانایی تبدیل پروتئین به انرژی
– افزایش التهاب، تا حدی به دلیل بیماری
عوامل خطر آتروفی
اگرچه سن و عدم تحرک از عوامل خطر اصلی هستند درزیر به دلایلی که برخی از افراد نسبت به بقیه بیشتر به آتروفی مبتلا می شوند اشاره میشود:
سن
سارکوپنی قبل از ۶۰ سالگی نادر است، اگرچه روند از دست دادن عضله ده ها سال قبل از آن شروع می شود. علاوه بر تغییرات بیولوژیکی که بخشی از روند پیری است، افراد مسن احتمالاً دارای عوامل خطر اضافی مانند عدم تحرک، رژیم غذایی نامناسب و بیماری مزمن هستند که به از دست دادن عضلات و قدرت کمک می کند.
سبک زندگی کم تحرک
مطالعات نشان می دهد که فعال ماندن با افزایش سن می تواند خطر ابتلا به آتروفی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. هر چه در طول روز زمان بیشتری را به حالت نشسته یا دراز کشیده بگذرانید، احتمال از دست دادن توده عضلانی و قدرت بیشتری خواهید داشت. گذراندن زمان زیادی بدون فعالیت ممکن است
به از دست دادن عضلات و قدرت کمک کند، حتی اگر در سایر قسمت های روز ورزش کنید.
رژیم غذایی
به نظر می رسد یک رژیم غذایی بی کیفیت به آتروفی کمک می کند. دانشمندان هنوز در حال بررسی مهمترین فاکتورهای غذایی هستند، اما مصرف کم پروتئین مرتبط با این موضوع است زیرا بدن با افزایش سن در تبدیل پروتئین به انرژی مشکل دارد. برخی از مطالعات، ارتباط بین مصرف کم پروتئین و ابتلا به سارکوپنی را نشان می دهند. سایر عادات غذایی، از جمله رژیم های غذایی کم میوه و سبزیجات نیز ممکن است نقش داشته باشند. رژیم های غذایی با غذاهای فوق العاده فرآوری شده – محصولات تولید شده با سطوح بالای قند، نمک، مواد افزودنی و چربی های ناسالم – نیز با توده عضلانی کم مرتبط هستند.
به طور کلی، سالمندانی که سوءتغذیه دارند، به دلیل اینکه خیلی کم غذا می خورند یا مواد غذایی می خورند که مواد مغذی کافی برای نیازهایشان را تامین نمی کند، در معرض خطر آتروفی قرار دارند و در صورت ابتلا به آن سریعتر کاهش می یابد.
چاقی برخی از همان عواملی که خطر ابتلا را افزایش می دهند
آتروفی، مانند کم تحرکی و رژیم غذایی نامناسب، می تواند منجر به چاقی شود. وقتی هر دو بیماری را دارید، پزشکان آن را چاقی سارکوپنیک می نامند. به نظر می رسد چاقی آتروفی را بدتر می کند. سطوح بالای چربی بدن التهاب را افزایش می دهد و نحوه پاسخ بدن شما به هورمونی به نام انسولین را تغییر می دهد که هر دو می توانند از دست دادن عضلات را تسریع کنند. چاقی همچنین می تواند فعال ماندن را دشوارتر کند و منجر به چرخه از دست دادن عضلات و تجمع چربی شود.
بیماری مزمن
داشتن یک بیماری مزمن مانند بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)، بیماری کلیوی، دیابت، سرطان یا HIV خطر ابتلا به آتروفی را افزایش می دهد.
علائم آتروفی
اینها برخی از رایج ترین علائم هستند:
– ضعف عضلانی
– از دست دادن استقامت، یا حفظ قدرت، زمانی که فعال هستید
– آهسته راه رفتن
– مشکل در انجام فعالیت های روزانه
– مشکل در بالا رفتن از پله ها
– از دست دادن تعادل
– افتادن
– کوچک شدن قابل مشاهده
درمان
درمان های اولیه تغییر سبک زندگی، به ویژه افزایش فعالیت بدنی است تمرینات قدرتی که به آن تمرینات مقاومتی نیز می گویند، می تواند به شما کمک کند تا قدرت و تحرک را بازیابی کنید. ممکن است پزشک شما را به یک فیزیوتراپیست ارجاع دهد یا برای شروع کار با یک مربی یا شرکت در کلاسی را پیشنهاد دهد.
یک برنامه تمرینی معمولی قدرتی ممکن است شامل کار با وزنه های آزاد یا دستگاه های وزنه برداری و نوارهای مقاومت کششی باشد. همچنین ممکن است شامل تمرینهای به اصطلاح با وزن بدن، مانند فشار، بالا بردن پا باشد. شما باید ترکیبی از تمرینات را انجام دهید که روی بازوها، پاها، عضلات شکم، پشت و سینه شما کار کند.
ممکن است فقط با یک یا دو جلسه تمرین قدرتی در هفته شروع کنید. هدف این است که با قویتر شدن وزنههای بالاتر و تکرارهای بیشتر کار کنید.
همانطور که روی قدرت کار می کنید، همچنین ایده خوبی است که ورزش های هوازی مانند پیاده روی را برای افزایش استقامت و بهبود سلامت کلی و تمرینات تعادلی برای کاهش خطر افتادن در نظر بگیرید.
داروها:
هیچ دارویی برای درمان سارکوپنی تایید نشده است. برخی از آنها تحت مطالعه هستند، اما هیچ موفقیتی در بهبود عملکرد فیزیکی، حتی زمانی که توده عضلانی یا قدرت را بهبود می بخشند، نشان نداده اند. آنها عبارتند از:
– تستوسترون
– هورمون های رشد
– دارو برای درمان سندرم متابولیک (از جمله مقاومت به انسولین، چاقی و فشار خون بالا)
داروهای دیگری که عواملی را که در از دست دادن عضله نقش دارند، مانند التهاب را هدف قرار می دهند، در دست مطالعه هستند.
زندگی با آتروفی
آتروفی می تواند تأثیر زیادی بر کیفیت زندگی شما داشته باشد و انجام کارهایی را که می خواهید انجام دهید و دور زدن خانه و جامعه را برای شما دشوارتر می کند. به طور کلی، افراد مبتلا به آتروفی در معرض خطر بیشتری برای بیماری، جراحت و مرگ هستند. با این حال، چشم انداز از فردی به فرد دیگر بر اساس سن، سایر شرایط پزشکی، و هرگونه زمین خوردن یا شکستگی قبلی متفاوت است.
همچنین، بسیاری از موارد می تواند به نحوه پاسخ شما به تشخیص آتروفی بستگی داشته باشد. اگر یک برنامه تمرینی قدرتی را شروع کنید و تغییرات دیگری در سبک زندگی ایجاد
کنید، می توانید مقداری قدرت و تحرک را به دست آورید. اگر کاری انجام ندهید، ضعیفتر میشوید و عضلات بیشتری را از دست میدهید و ممکن است در نهایت به مراقبت تمام وقت نیاز داشته باشید.
اگر مبتلا به این نوع آتروفی هستید، مهم است که به جلسات پزشکی منظم خود بروید تا پزشک وضعیت شما را پیگیری کند و راه هایی را برای قوی و سالم ماندن تا حد امکان به شما پیشنهاد دهد.
رژیم غذایی آتروفی مرتبط با سن
بسیاری از افراد مسن مبتلا به این نوع آتروفی پروتئین کمتر و کالری کمتری نسبت به توصیه شده مصرف می کنند.
بنابراین افزودن کالری، در صورت نیاز، و افزودن مواد غذایی با مواد مغذی بیشتر، به ویژه پروتئین، ممکن است کمک کند.
کارشناسان در سراسر جهان در مورد مصرف صحیح پروتئین برای افراد مسن اختلاف نظر دارند، اما توصیه رایج دریافت ۲۰ تا ۳۵ گرم پروتئین در هر وعده غذایی است. این مقدار در ۴ اونس گوشت یا ماهی، یک فنجان پنیر یا ۱.۵ فنجان عدس است.
زمانی که یک رژیم غذایی غنی از پروتئین را با تمرینات قدرتی ترکیب کنید، احتمالا بهترین نتایج را خواهید گرفت.
اگر کمبودهای تغذیه ای دیگری دارید، مانند سطوح پایین ویتامین D، تغییرات اضافی در رژیم غذایی یا مکمل ها ممکن است برای شما منطقی باشد.
چگونه با افزایش سن از آتروفی جلوگیری کنیم
شما نمی توانید از تمام از دست دادن عضلات و قدرت که با افزایش سن به وجود می آیند جلوگیری کنید.اما می توانید سرعت آنها را با:
یک رژیم غذایی با کیفیت بالا با مقدار زیادی پروتئین، از جمله پروتئین از غذاهای گیاهی مانند لوبیا و آجیل
یک سبک زندگی فعال که شامل تمرینات قدرتی است.
برای معاینات منظم به پزشک خود مراجعه کنید تا قبل از شدید شدن، هر کاهشی را تشخیص داده و به آن پاسخ دهید.