تامین مالی ۲.۲ میلیارد دلاری پالایشگاه گازی بیدبلند خلیج فارس
به گزارش تریتا نیوز دکتر مرتضی شهیدزاده، رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی در معیت غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان، حبیب اله کشت زر نماینده بهبهان و آغاجاری در مجلس و مدیران عامل بانک های کنسرسیوم طرح از روند اجرای طرح پالایشگاه بید بلند خلیج فارس بازدید کرد.
دکتر شهیدزاده با تشکر از دست اندر کاران طرح گفت: کاری که ۱۸ سال پیش آغاز شده بود و پیشرفت قابل ملاحظه ای نداشت، الحمدالله ظرف ۳ سال اخیر با ابتکار دولت تدبیر و امید، تلاش متخصصان کشور و حمایت مالی صندوق به پیشرفت قابل قبولی برسد و ان شاء الله با یاری خدا در موعد مقرر راه اندازی خواهد شد.
شهیدزاده با اشاره به نقش و اهمیت استان خوزستان در تاریخ و اقتصاد کشور و نقل کلامی از امام راحل در این باره گفت: هیچ محدودیتی برای تامین مالی طرح های اقتصادی بخش خصوصی در این استان نداریم.
رییس هیات عامل صندوق گفت: وقتی ما با پروژه ای هزاران شغل ایجاد می کنیم درواقع زندگی بسیاری از مردم را ساخته ایم و خانواده های بسیاری را شاداب خواهیم کرد که این کاری سترگ است.
در ادامه این بازدید غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان ضمن بیان شتاب قابل توجه روند پیشرفت این پروژه طی ۲ سال گفت: اقدامات صورت گرفته در دوره اخیر، مرهون تلاش های مستمر تیم مدیریتی و دستگاه های متولی است. وی در ادامه ضمن اشاره به اهمیت اجرا و بهره برداری از این ابر پروژه خواستار تسریع در فرآیند مطالعات نهایی و صدور مجوزهای اولیه برای ایجاد صنایع پایین دستی و تبدیل این مجموعه به عنوان قطب صنعی منطقه شد.
همچنین محمود امیننژاد، مدیر شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس با اعلام گزارش آخرین وضعیت پیشرفت ساخت پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس گفت: هم اکنون حدود ۸ هزار نفر در این پروژه به طور مستقیم مشغول به کار هستند.
وی با اظهار تشکر از صندوق توسعه ملی اضافه کرد که از ۲.۲ میلیارد دلار تسهیلات صندوق تاکنون یک میلیارد و ۹۶۴ میلیون و ۳۴۷ هزار دلار گشایش اعتبارات اسنادی صورت گرفته که یک میلیارد دلار نخست آن تنها ظرف ۲۲ روز به انجام رسیده که یک رکورد بی نظیر در کشور محسوب می شود. این طرح قرار است با ۳.۰۴۵ میلیارد دلار سرمایه عملیاتی شود.
گفتنی است هدف از طراحی و ساخت مگا پروژه پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس تولید روزانه ۴۸ میلیون مترمکعب گاز شیرین و تصفیه شده متان برای تزریق به شبکه سراسری، سالانه ۱.۵ میلیون تن اتان و ۱.۵ میلیون تن گاز مایع شامل پروپان و بوتان است.
پیش بینی میشود با بهرهبرداری از این طرح پالایشگاهی خوراک طرحهای در دست اجرای خط لوله اتیلن غرب شاخه دنا شامل مجتمع پتروشیمی گچساران و سپس طرحهای تولید پلی اتیلن سبک و سنگین خطی کازرون، پلی اتیلن سنگین ممسنی، پلی اتیلن سنگین دهدشت و پلی اتیلن سنگین بروجن تامین شود.
خاطر نشان می شود بانک های عامل تسهیلات صندوق برای این طرح، پنج بانک سپه، ملت، صنعت و معدن، تجارت و پارسیان است که سرپرستی این کنسرسیوم (سندیکا) بر عهده ی بانک سپه است.